Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fındıklı ve Cevizli Rulo Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fındıklı ve Cevizli Rulo Pasta

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64075
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
2,883 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı rafine yağ
3 yumurta
90 gr (1/2 su bardağından biraz az) şeker
60 gr (1/3 su bardağı) fındık (dövülmüş)
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Harcı:
125 gr (1/2 su bardağı) krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı meyve suyu
45 gr (1/4 su bardağı) fındık içi (kıyılmış)
4 fındık (kabukları ayıklanmış)
2 ceviz (kabukları ayıklanıp her biri ortadan ikiye bölünmüş)
4 badem

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip, ısıtınız. Bir tepsiyi 1/2 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp, alüminyum kağıtla kaplayınız. Kalan 1/2 tatlı kaşığı yağla alüminyum kağıdı yağlayıp, tepsiyi bir kenara bırakınız.
Ateşe dayanıklı büyük bir cam kaseye yumurta ve şekeri koyup, kaseyi içi yarıya kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, yumurta ve şekeri karışım kalınlaşana kadar çırptıktan sonra, tencereyi ateşten alınız. Kaseyi tencereden çıkarıp, bir kenara bırakınız. Madeni bir kaşıkla, dövülmüş fındık ve taze ekmek içini katıp karıştırınız.
Karışımı hazırladığınız tepsiye döküp, üstünü bir bıçağın sırtıyla düzleştirdikten sonra, tepsiyi fırına sürünüz. Keki 7-8 dakika pişirip, tepsiyi fırından alınız. Kek büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesip, tezgaha koyunuz. Üstüne mısır nişastasını serpip, keki alüminyum kağıt üste gelecek biçimde, yağlı kağıdın üstüne yerleştiriniz. Yavaşça, alüminyum kağıdı çıkarıp atınız.
Kekin bir ucundan 7 cm içerden, hafifçe kesiniz. (Bu işlem keki sarmanızı kolaylaştıracaktır). Keki yağlı kağıt iç tarafta kalacak biçimde sarınız. Rulo halindeki keki, bir tencerede soğumaya bırakınız. Bu arada harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede kremayı bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kalınlaşana kadar çırpınız. Pudra şekeri ve mryve suyunu ekleyip, kuleler oluşana kadar çırpmaya devam ediniz. Kıyılmış fındık içlerini ekleyip karıştırınız.
Kek soğuyunca, ruloyu keki zedelemeden açıp, yağlı kağıdı atınız. Harcın yarısını kekin üstüne yayıp, yeniden rulo yapınız. Harcı kekin dış yüzeyine sıvayıp, üstünü fındık, ceviz ve bademlerle süsleyerek servis ediniz.

Not: Bu rulo pasta, değişik kuruyemişler kullanılarak da hazırlanabilir.






Fındıklı ve Cevizli Rulo Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(1 adet Fındıklı ve Cevizli Rulo Pasta 69,867 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort