Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Fındıkzade (2 adet - 3,933 defa bakıldı)

Fındıkzade


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fındıkzade

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc102845
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2014
1,783 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
25 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
2 damla limon suyu
Üzeri için:
1 paket toz krem şantı
1 su bardağı soğuk süt

Yumurtalar ve toz şeker derin bir kaba alınarak mikser yardımıyla çırpılır; eritilmiş margarini ekleyip çırpmaya devam edilir. Sonra hindistancevizi, ince çekilmiş fındık, galeta unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dakika kadar kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Kremşanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır. Şerbetini çeken tatlının üzeri kremşanti ile kaplanır. Dilimlenen tatlı, fındık ve nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır.



Fındıkzade Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167717
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şerbet için su ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.
Fındıkları mutfak robotundan geçirerek toz haline getirin.
Bir kasede yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Üzerine kek için diğer malzemeleri de ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Kek hamurunuzu yağlanmış fırın kabına alın.
Kekinizi önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verip, 35 dakika kadar pişirin.
Kek fırından çıkınca soğuyan şerbeti üzerine dökün.
Diğer taraftan da üzeri için kremayı hazırlayın.
Kek şerbeti çekerken süt ve toz krem şantiyi çırpın.
Şerbetini çeken kekin üzerine kremayı eşit bir şekilde yayın.
Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.







Fındıkzade Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Fındıkzade 3,933 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort