Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diyarbakır Yemekleri > Firik Pilavı (Gaziantep) (9 adet - 1,334,066 defa bakıldı)

Firik Pilavı (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Firik pilavı

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc9204
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
13,820 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kuzu kuşbaşı
1 büyük soğan
250 gr firik
250 gr pilavlık bulgur
4 su bardağı sıcak su
150 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı biber salça
Tuz, karabiber

Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.
Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.


Fotoğraf "esila doğan" tarafından gönderildi. 16.05.2017


Firik Pilavı (Gaziantep)

gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
Kısa URL: https://ml.md/lc837
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
6,262 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr tereyağı
300 gr kuzu kuşbaşı
3 soğan
4 su bardağı su
250 gr haşlanmış nohut
250 gr bulgur
600 gr firik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı salça
Tuz

Bulguru yıkayıp süzün. Firiği ayıklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip kavurun. Suyunu salıp çekince soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Etler hafif yumuşayınca nohut, bulgur, firik, karabiber, kırmızıbiber ve salçayı ilave edip iyice karıştırarak pişirin. Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.


ML® Firikli Pilav için tıklayın



Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 17.08.2015


Firik Pilavı (Gaziantep)

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc5346
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
5,339 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

1 kg. kemiksiz koyun eti (yağsız parça),
1 kâse pilâvlık bulgur,
1 kâse firik,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Karabiber ve tuz,
1 su bardağı nohut
zeytinyağı

Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp - tere - çoban salata ayran gibi şeylerle servis edilir.



Frig Pilavı (Gaziantep)

yakın yıldızlar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2011
Mesajlar: 53
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc67030
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011
4,871 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı frig bulguru
2 adet domates
Yarım kırmızıbiber
Yarım sarıbiber
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için:
1 tutam maydanoz

2 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyup eritin. Soğanı tencereye ilave edip kavurun. Yarım kırmızı biber ve yarım sarı biberi küçük küpler halinde doğrayın. Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin. 1 çorba kaşığı salçayı da ilave ederek iyice karıştırın. Bu sırada 2 adet domatesi küp küp doğrayın. İçine haşlanmış 2 su bardağı firik bulgurunu ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biberi de serptikten sonra biriki kez karıştırın. Servise sunun.


Firik Pilavı (Gaziantep)

siyahinci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc22699
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008
3,754 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı firik
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 baş kuru soğan
3,5 su bardağı su

Soğan tereyağında pembeleştirilir. Salça, tuz ve karabiber eklenir. Yıkanmış firik, haşlanmış nohut katılır, karıştırılır. Suyu eklenir,orta ateşte 20 dakika kadar pişirilir.


Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020


Firik Pilavı

serinsu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc100669
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
3,054 defa indirildi / yazdırıldı




50 gr margarin
500 gr kuzu kuşbaşı
5 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı firik bulguru
1 su bardağı pilavlık bulgur
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Soğanları soyup kıyın. Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün.
Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et suyunu çekince kıyılmış soğanlar, 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve margarini ekleyin. 10 dakika daha pişirin.Bulgurları ilave edin. Kaynar suyuda ekleyin. Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.



Firik Pilavı (Gaziantep)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115806
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016
2,339 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı firik
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
Et Suyu
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Firik, bulgura göre biraz daha geç piştiği için, öncelikle biraz su ile haşlanır, yumuşayınca bulgur ve haşlanmış nohut eklenir ve üstünü biraz geçecek kadar et suyu ile pişirilir.
Suyunu çekince bir tavada kızdırdığımız sıvı yağ (arzu ederseniz tereyağı) üzerine dökülüp, karıştırılır. Biraz dinlendikten sonra servis edilir.

Not: Firik, Gaziantep yöresine ait bir bulgur çeşididir. Buğday başakları tam sararmadan toplanıp ateşte yaprakları yakılarak taneleri ayrılır. Acur dolması ile Firik pilavında kullanılır.



Firik Pilavı

portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc130674
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
1,270 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg firik
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı bulgur
2 adet soğan
3 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Soğan ve biberi yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Firiği katıp 5 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip 15 dakika kaynatın. Haşlanmış nohudu, yıkayıp süzdügünüz bulguru, tuz ve karabiberi katıp, kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Yarım saat demlendikten sonra servis yapın.



Firik Pilavı (Gaziantep)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161603
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021
313 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
Tuz
Kırmızı pul biber

Ayıklanmış firik ve bulguru kuru halde birbiriyle harmanlayın.
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun.
Biber salçasını ilave edin.
Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber ekleyin.
Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatıp haşlanmış nohudu ilave edin. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Demlendikten sonra yanında üzüm-elma suyu ile servis yapın.







Firik Pilavı (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(9 adet Firik Pilavı (Gaziantep) 1,334,066 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort