Kısa URL: https://ml.md/lc79307
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012
2,039 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Adet sivri biber
3,5 Su Bardağı ince bulgur
1 Su Bardağı haşlanmış nohut
2 Adet soğan
4 Su Bardağı su
500 gr firik
Soğan ve biberi yemeklik doğrayın ve margarinde kavurun. Firiği katıp 5 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip 15 dakika kaynatın. Haşlanmış yıkayıp süzdüğünüz bulguru, tuz ve karabiberi katıp, kısık ateşte 15 daha pişirin. Yarım saat demlendi! sonra servis yapın. Firik buğdayın ham halidir. Kilis ve Antep pazarlarında bulabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc81628
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2012
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
6 Su Bardağı su
3 Adet soğan
1 Su Bardağı pilavlık bulgur
2 Su Bardağı firik bulgur
2 Çorba Kaşığı domates salçası
250 gr kavurma kıyma
1 Su Bardağı haşlanmış nohut
Tencerenin içine 2 yemek kaşığı margarini alın.Küp, küp doğranmış soğanları bu yağda soteleyin.Üstüne kıyma kavurmasını ekleyin.Ve karıştırmaya devam edin. Frig bulguru ve pilavlık bulguru da tencereye alın malzeme tamamen karıştıktan sonra domates salçasını da ekleyin, bir iki karıştırıp nohutunu da ilave edin.En son olarakta 6 su bardağı sıcak su ve tuzunu da koyup kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin.45 dakika dinlendirip servis yapın.