Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > Fırın Kebabı (Kıbrıs) (2 adet - 38,385 defa bakıldı)

Fırın Kebabı (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırın Kebabı (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106180
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015
3,008 defa indirildi / yazdırıldı




KKTC'de İmgesel Yemekler
Doğu Akdeniz Üniversitesi


Kuzu eti
Tuz
Su

Fırın kebabı yemeği için ilk olarak, kullanılacak kuzu eti temin edilir. Sonra etler avuç içi büyüklüğünde olacak sekilde kesilir. Kesilen etler orta büyüklükte ve hafif derin olan bir tepsinin içine yerlestirildikten sonra, kuzunun yağından bir miktar tepsiye serpistirilir. Daha sonra tuz ve su da tepsiye ilave edilir. Diğer taraftan yemeğin pisirileceği toprak fırın hazırlanır. İçine uzun uzun odunlar atılır ve yakılır. Fırının içi iyice ısınınca, hazırlanan tepsi içerisine yerlestirilir. Yemeğin yüksek ateste pismesi gereklidir. Ortalama kırk beş dakika sonra yemek hazır hale gelir.

Not: Fırın kebabı yemeğinin yapımı için herhangi bir yağ kullanılmamaktadır. Yemeğe sadece kuzunun kendisine ait olan iç yağı koyulmaktadır. Bu da yemeğin lezzetli olabilmesi için vazgeçilmez bir özelliktir.
Fırın kebabı yemeği, normal sartlarda mutfaklarda bulunan elektrikli fırınlarda pisirilmemektedir. Yemeğin odun atesiyle pismesi önemlidir. Bunun için de odun fırınında yani toprak fırında pisirilmesi gerekmektedir.
Fırın kebabı yemeği Kıbrıs mutfağına özgü, öne çıkan yemeklerdendir. Eskiden köylerdeki düğünlerde pisirilen bu yemeği, genellikle orta yaş insanları tercih etmektedir. Kıbrıs toplumunun 1950 kusağını olusturan kesim, bu yemeğin Kıbrıs mutfağında bir gelenek haline geldiğini söylemektedir. Fırın kebabının bu kadar ilgi görmesine rağmen, özellikle son on yıl içerisinde eskiye oranla bu ilginin azaldığı söylenmektedir. Kıbrıs halkı da bunun nedenini, yeni yetisen genç neslin hazır yemeğe ve özellikle fast food ( ayaküstü ) türüne daha çok rağbet etmesine bağlamaktadır. Ayrıca yapımı biraz zahmetli olduğundan, yeni nesil bu yemeği yapmaktan kaçınmaktadır. Fakat tüm bunların yanında, fırın kebabı hala Kıbrıs mutfağı denildiğinde akla gelen ilk yemek çesitleri arasındadır.
Fırın kebabı yemeğinin bir de hikâyesi bulunmaktadır. Buna göre, eskiden çobanlar kendi aralarında bu yemeği yaparken, bir çoban diğer çobanın kuzusunu çalar ve bir kuyunun içinde pisirip yerlermis. Bundan dolayı fırın kebabı yemeğine “ hırsız kebabı ” veyahut “ kuyu kebabı ” da denilirmis.




Fırın Kebabı (Kıbrıs)

seferber
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.07.2016
Mesajlar: 19
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc118326
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2016
1,620 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Her biri minimum 350 g’lık 4 adet kuzu ön kol parçası
4 büyük patates
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
Yarım limon
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
5 tane defne yaprağı
1 çorba kaşığı dağ kekiği
1 çorba kaşığı karabiber
1 çubuk bahar
½ çorba kaşığı tuz

Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün. Soğan ve domatesleri halka halka doğrayın. Fırın tepsisine etleri ve patatesleri yerleştirin. Etlerin üzerini kapayacak kadar su, yarım limon ve tuzu üzerine döküp malzemeleri harmanlayın. Soğan ve domatesleri yerleştirin. Tereyağı küçük parçalar halinde tepsiye dağıtın ve üzerine sıvı yağı gezdirin. En son baharatları ve patateslerin altına defne yapraklarını yerleştirin. Önceden 250 derece ısıtılmış fırının en alt katında yarım saat, daha sonra ise bir üst katında ortalama 1 saat daha pişirin. Su çok azalırsa ilave edin.






Fırın Kebabı (Kıbrıs) Tarifleri Beyti Tarifleri



(2 adet Fırın Kebabı (Kıbrıs) 38,385 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort