Kısa URL: https://ml.md/lc32598
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2009
7,208 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler: (4 kişilik)
5 su bardağı Sütaş süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1/5 su bardağı su
Yapılışı
Derin bir tencerede yıkanmış ve ayıklanmış pirinci bir buçuk su bardağı su ile kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşamaya başlayınca Sütaş süt ve bir tutam tuzu ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta ve pirinç ununu bir kahve fincanı su ile eritip sütlaca karıştırın. 5-6 dakika sonra şekeri ilave edin. Yumurta sarısını çok az su ile sulandırın. Vanilya ile karıştırıp sütlacın içine dökün. Isıya dayanıklı kaplara boşaltın. Kızgın fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletin. Soğuk olarak ikram edin.