Kestaneler enine çizildikten sonra yıkanır ve 10 dakika kadar suda bekletilir. Sudan alınan kestaneler fırın torbasına doldurulur ve ağzı sıkıca bağlanır. Torba birkaç yerden delinerek bir tepsiye yerleştirilir. 200 derecede 30-35 dakika pişirilir. Kestanelerin istenilen kıvamda pişip pişmediği bir çatal yardımıyla kontrol edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc171380
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
170 defa indirildi / yazdırıldı
İçi yumuşak, kabukları kolay soyulan kestaneler elde etmek için suda bekletilmiş, yıkanmış, kesikleri atılmış kestaneler üzerine delikler açılmış fırın torbasına yerleştirdikten sonra önceden 200 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.