|
Fırında Alabalık |
|
müberra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc46750
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2010
6,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo alabalık
4 baş soğan
2 çorba kaşığı yağ
domates salçası
1 kepçe etsuyu
Tuz
Biber
Temizlenmiş balığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız. İkişer parmak kalınlığında dilim dilim kesiniz. Ceviz büyüklüğündeki soğanları doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı domates salçası, bir kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine getirerek pişiriniz. Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak etsuyu koyunuz. Pişince sıcak sıcak servis yapınız.
Fotoğraf "oya tunç" tarafından gönderildi. 02.11.2015
|
Fırında Alabalık |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156755
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021
467 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kişi sayısına göre alabalık
1 adet domates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kekik
Pul biber
Domates, soğan, sarımsak küçük küçük kesilir.
Karabiber tuz kekik zeytinyağı ile harmanlanır.
Borcama konulur.
Üzerine temizlenip yıkanmış balıklar dizilir.
Her balığın içine ve üzerine de tuz serpilir.
Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpilir.
Her balığın üzerine, 1,5 çay kaşığı kadar tereyağı koyulur.
200 derecede üzeri açık olarak pişirilir.
Suyunu çekip, balıklar kızarana kadar pişirilir.
|
Fırında Alabalık |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158471
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet alabalık
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytin yağı veya isteğe bağlı Ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.
Yarım tatlı kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet portakal
Alabalıkların iç kısımlarını temizleyelim ardından balıkların içerisini yıkayalım.
İçerisindeki fazla suyu süzdürün.
Karın kısmından balıkları yaralım.
Tam olarak ortadan ikiye kesmeyelim.
Kuru soğan ve portakalları ince dilimler halinde kesin.
Bir kap içerisinde nane, kekik, pul biber, tuz, taze çekilmiş karabiber ve Ayçiçek yağını karıştırın.
Bir şekilde sos hazırlayın.
Balıkların boyuna göre büyük boy yağlı kâğıt serin fırın tepsisine.
Balıkların iç kısmını hazırladığınız sosla yağlayın.
Üzerine portakal ve soğanları koyun.
Sosla bir güzel yağlayıp, yağlı kağıtlara bir güzel sarın.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 30 dakika kapalı halde pişirelim daha sonra yağlı kâğıttan çıkaralım 20 dakika üzeri kızarana kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not: Balıkların lezzetli olması için temizlenen balıkların suyunu tamamen süzülmelidir. Fansız programda uzun sürede pişirmek balık etlerinin marine olmasında etkilidir.
|
Fırında Alabalık |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170350
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023
323 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 1 Adet
Sofra Tuzu 1 Tutam
Biberiye 1 Tutam
Defne Yaprağı 2 Dal
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 1 Dal
Tereyağı 1 Çay Kaşığı
Sivri Biber 1 Adet
Limon 1 Dilim
Alabalık 1 Adet
COOK Streç Film (10m) 1 Adet
Kuru Soğan 1 Adet
COOK Alüminyum Folyo 10m ' yi tepsiye ser. Temizlenmiş alabalığı yerleştir. Biberiye, karabiber, tuz, defne yaprağı, tereyağ, domates, soğan, sivribiber balığın üzerine koy ve COOK Alüminyum Folyo 10m ' yle ambalaj yapılırcasına sar. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dk. pişir. Piştikten sonra paketi aç ve limon, maydanoz ile servis yap.
|
|