|
Fırında Baharatlı Patates |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83769
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patates (soyulmuş, iri doğranmış, ve iyice kuru hale getirilmiş)
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
İsteğe bağlı taze kekik ya da biberiye
Bir fırın tepsisini önceden yaklaşık 190 derece fırında ısıtın: (patateslerinizin yapışmaması için bu önemli, altına yağlı kağıt da koyabilirsiniz) Derin bir kase içine patatesleri, baharatları ve zeytinyağını ilave edin ve elinizle karışım patateslerin her yerine değecek şekilde iyice ovalayın. Patatesleri önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 50 dakika nar gibi olana dek pişirin.
|
Fırında Baharatlı Patates |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155041
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2020
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adetorta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
4 daltaze kişniş
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.
Not: Patatesleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Aksi takdirde bazıları çıtır bazıları yumuşak kalacaktır.
|
Fırında Baharatlı Patates |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152029
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
423 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet büyük boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
1 çay kaşığı karabiber
Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir. Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
|
|