Kısa URL: https://ml.md/lc105921
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2015
2,652 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet orta boy karnabahar
1 adet brokoli
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Tuz
20 gr margarin
3 yemek kaşığı un
Üzerine kaşar rendesi
Karnibahari ve brokoliyi iyice ayiklayip saplarindan ayirin Tuzlu suda haslayin;sogmasi icin kenara alin
Bir tencerenin icinde sana klasik yağını eritem unu ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine sütünü ilave edin ve krema kıvamına gelince baharatlarınıda ekleyip altını kapatın Sogyan sebzeleri de tencereye alıp karıştırdıktan sonra borcama yayin 200 derecelik firinda verin 20 dakika pisdikten sonra cikarip kasari serpistirin Tekrar firina verip kasar eriyene kadar 5 dakika daha pisirin Börek dilimi gibi kesip servis yapın
Kısa URL: https://ml.md/lc90642
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2013
2,877 defa indirildi / yazdırıldı
2 kaşık margarin
3 kaşık un
1 bardak süt
1 bardak krema
2 tane yumurta
2 bardak parmesan peyniri
1 kaşık tuz- karabiber
300 gram brokoli
300 gram karnı bahar
4 diş sarımsak
3 tane havuç
Bütün sebzeleri buharda güzelce haşlayın.. Bir tavada margarini eritin. Unu ekleyin ve 3 dakika daha çırpın. Sürekli karıştırarak ekleyin, kaynar süt ve krema sağlayın. , Bu derece hız altına düşürün 2 dakika daha karıştırın.
Soğutup daha sonra, . Beş dakika sonunda yumurta, peynirin üçte ikisi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Beşamel sosu fırın tabağına yayın sebze koyun. Kızarana kadarpişirin kalan peyniri deüzerine yayın ve 180 derece fırında tekrar pişirin
Fotoğraf "hayat usta" tarafından gönderildi. 13.05.2017