Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > Fırında Beşamel Soslu Tavuk (2 adet - 365,456 defa bakıldı)

Fırında Beşamel Soslu Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Bayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc2108
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
7,353 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr tavuk eti (göğüs)
750 gr havuç
750 gr patates
750 gr bezelye
Beşamel sos için:
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
Karabiber
Tuz
200 gr kaşar peynir

Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
Beşamel sosun yapılışı:
Tencereye yağı koyun unu da ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 922
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc182823
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2025
30 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram tavuk göğsü veya but (kuşbaşı doğranmış)
1 adet soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Ardından tavukları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Tavuklar yumuşayınca doğranmış biberleri ve baharatları ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin.
Ocaktan alıp bir fırın kabına aktarın.
Küçük bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın.
Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın.
Hazırladığınız beşamel sosu tavukların üzerine dökün ve kaşıkla güzelce yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan yemeği birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.







Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri



(2 adet Fırında Beşamel Soslu Tavuk 365,456 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası