Kısa URL: https://ml.md/lc143016
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
821 defa indirildi / yazdırıldı
125 mililitre üzüm sirkesi
75 gram kuru üzüm
500 gram Brüksel lahanası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
6 dilim danajambon
1 adet kırmızı soğan
1 çay kaşığı toz şeker
100 mililitre tavuk ya da et suyu
Fırını önceden 220 derece ısıtın.
Üzüm sirkesini küçük bir cezveye koyun hafifçe ısıtın. Ocaktan alın. Üzümleri içine koyun, 30 dakika bekletin ve sonra süzün.
Brüksel lahanalarının dış yaprakları ayıkladıktan sonra ortadan ikiye kesin, 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Et veya tavuk suyu ilave edin ve önceden ısıttığınız fırına koyun, 20 dakika pişirin.
Küçük bir tavaya koyduğunuz kırmızı soğanı bir çay kaşığı toz şeker ve kalan zeytinyağı ile karamelize edin. Dana jambonu ayrı bir tavada yağ kullanmadan iyice kıtır olana kadar pişirin, kağıt havlu üzerine alın ve soğuyunca ufalayın. Soğan, süzülmüş üzümler ve danajambonları karıştırın.
20 dakika sonra Brüksel lahanaları yumuşayıp hafifçe kızarmış olacaktır. Hazırlamış olduğunuz jambonlu karışımı da üzerine koyun. Bir kez yavaşça karıştırarak 15 dakika daha fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc179520
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024
126 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram brüksel lahanası
3 diş sarımsak (ezilmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Lahanaları güzelce yıkayın.
Kaynamış suya atın ve beş dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra lahanaları süzün ve yağlı kağıdı sermiş olduğunuz fırın tepsinize koyun.
Baharatları, sarımsağı, zeytinyağını bir kasede karıştırın ve lahanaların üzerine dökün.
Sosla beraber lahanaları iyice karıştırdıktan sonra 200 derece fansız fırın ayarında 20 dakika kadar pişirin.
İşte çıtır çıtır brüksel lahanalarınız hazır.