Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > FIRINDA DOMATES DOLMASI (6 adet - 136,831 defa bakıldı)

FIRINDA DOMATES DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Domates Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc91647
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2013
2,253 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet orta boy domates
1 çay bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Domatesler arkalarından kapak çıkararak kesilir. Bir çay kaşığıyla oyulur. İç malzemesi karıştırılır ve domateslerin içine doldurulur. Kesilen kapaklar kapatılır, fırın kabına dizilir. İçlerinden çıkan domates parçaları kenarlarına konur. Alüminyum folyoyla kapatılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.


FIRINDA DOMATES DOLMASI

mırmır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc61366
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
2,302 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet dolmalık domates
400 gram kıyma (yağsız)
5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan (orta boy)
1,5 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
tuz
biber
su

Fazla olgun olmayan domateslerin (aynı boylarda) üst taraflanndan ince bir kapak kestikten sonra, fazla derin olmamak şartiyle içlerini oyunuz. İçlerini başka bir kaba alınız.
Ufak bir tencereye, iki çorba kaşığı tereyağı ile soğan rendeleyip, hafif bir sarı renk alana kadar kavurunuz. Sonra üzerine küçük boy su bardağı ile temizlenmiş pirinç ilâve edip, tencerenin kapağını kapatınız. Pirinçler suyu çekip de pilâv gibi bir hal alıncaya kadar, orta ısıdaki ateş üzerinde on dakika kadar pişiriniz. Sonra, tencereyi ateşten indirerek, kıyma, ince kıyılmış dereotu, bir kahve kaşığı karabiber ile, bir tatlı kaşığı tuz ilâve edip, bir müddet yoğurunuz. Domates içlerinden beş tanesinin içini, ufacık doğayıp kattıktan sonra tekrar karıştırınız. İçlerini daha evvel boşaltmış olduğunuz domateslerin içine bu karışımı doldurup, üstlerine evvelce kesilen kapakları kapatıp, tencereye diziniz. Üzerine birbuçuk bardak su ve üç çorba kaşığı tereyağını koyup, tencerenin kapağını kapatınız ve orta hararetteki bir ateşte dağılmadan pişiriniz. Ateşten indiriniz ve servis yapınız.


FIRINDA DOMATES DOLMASI

Ali Baba'nın Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc56553
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2010
2,467 defa indirildi / yazdırıldı




Büyüklerinden ve tercihan elma gibi kızarmış ve katı domateslerden seçmeli ve içlerini boşaltmalıdır.
Dğer taraftan biraz yağlı koyun kıymasını ve dolma miktarına göre, çentilmiş soğanı da hazırlayınız.
Evvelâ, soğanı iki kaşık yağda bayılttıktan sonra, kıymayı da koyarak, birlikte biraz daha kavurunuz. Bu sırada ayrıca kıyılmış maydanoz ve naneyi de tuz, münasip baharat ve kâfi miktarda pirinci de koyunuz.
Bütün bu malzemeyi karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alınız. Soğumasını biraz bekliyerek kaşıkla bu malzemeyi boş domateslere doldurunuz. Kapaklarını harcın üzerine bastırınız. Kenarlı tepsiye düzgün yerleştiriniz. Üstlerine de et suyu döküp fırında pişiriniz.


FIRINDA DOMATES DOLMASI

Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91
Şehir: Şiraz
Kısa URL: https://ml.md/lc53491
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010
2,460 defa indirildi / yazdırıldı




Kırmızı ve düzgün domateslerden yeteri kadar ayırınız. Domateslerin ağızlarından bir tarafına tutturulmuş kapaklar açıp içlerini boşaltınız. Çentilmiş soğan, ince doğranmış sarımsak ve yeteri kadar kıymayı zeytinyağında pembece kavurunuz. Kavurma sırasında indirileceğine yakın içine kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve baharat ilâve ederek birkaç kez çeviriniz. Böylece hazırlanan içi, domateslere doldurup kapaklarını kapatınız. Üzerlerine de peksimet tozu ekiniz. Sonra fırına sürerek domatesler pişene kadar fırında durdurunuz. Pişince tabaklara koyup sofraya koyunuz.


Fırında Domates Dolması

gülnihal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc24280
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
2,965 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. düzgün ve fazla yumuşak olmayan olgun domates
500 gr. az yağlı koyun döş etinden kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 baş soğan
1/2 demet maydanoz
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Domatesleri yıkayıp, üstlerinden enine, tabana paralel olacak şekilde kesin. Ancak kapağı kesmeden kaldırın ve arkaya devrik tutarak, örselemeden içlerini küçük bir kaşıkla boşaltın.
Soğanı rendeleyip dolma malzemeleriyle dolma içini hazırlayın.
Çıkardığınız domates içini rendeleyip fırın tepsisinin içine koyun. İçi, sıkıştırmadan domateslere doldurarak, kapaklarını kapattıktan sonra kapaklar yukarı bakacak şekilde tepsiye dizin.
Her birinin üzerine gelecek şekilde küçük bir kahve kaşığı eritilmiş tereyağlı et suyu gezdirin ve fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


ML® Fırında Biber Dolması için tıklayın


FIRINDA DOMATES DOLMASI

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12542
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2007
2,748 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Dolmalık olgun 4 domates,
100 gram pirinç,
zeytinyağına yatırılmış 2 sardalye balığı,
kıyılmış 1 çorba kaşığı maydanoz,
1 çay kaşığı merzengûş otu,
2 yaprak fesleğen,
1 limon,
yeteri kadar zeytinyağıyla tuz ve karabiber.

Yapımı: Pirinci darılarından ve taşlarından temizleyip yıkadıktan sonra küçük bir kaba konacak kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı.
Pirinç haşlanınca, suyunu süzüp bir kaba boşaltmalı. Tuzlayıp biberlemeli. Domateslerin sap taraflarından birer kapak çıkarmalı. İçlerini hafifçe oymalı ve çıkanları pirinçlerin üstüne boşaltmalı. Domateslerin içlerini tuzlayıp bir tabağa baş. aşağı ederek yerleştirmeli. Pirinçli domates karışımına kıyılmış maydanozla merzengûş otunu, fesleğeni ve yeteri kadar zeytinyağını da kattıktan sonra karışımı iyice karıştırmak Zeytinyağına yatırılmış iki sardalye balığını havanda döverek macun durumuna getirmeli (isteyenler sardalyelerin kılçıklarını çıkardıktan sonra bunları kıyarcasına ince de doğrayabilirler). Sardalye ezmesine birkaç damla limon suyu katıp bunları iyice karıştırdıktan sonra bu ezmeyi pirinçli karışımın içine atmalı. Tekrar karıştırarak hepsini birbirine yedirmeli ve hazırlanan bu harçla domatesleri doldurmalı. Pyrex bir kaba bir çorba kaşığı zeytinyağıyle iki çorba kaşığı su koymalı. Doldurulmuş domatesleri de bu kaba yanyana yerleştirmeli ve pyrex kabı orta ısılı bir fırına koymalı.
Domates dolmasını 40 dakika kadar pişirdikten sonra pyrex kabı fırından çıkarmalı ve domatesleri delikli tevzi küreğiyle kaptan alıp servis tabağına yerleştirmeli, sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.






FIRINDA DOMATES DOLMASI Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(6 adet FIRINDA DOMATES DOLMASI 136,831 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort