|
|
Fırında Domatesli Makarna |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10666
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
5,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1 paket orta kalınlıkta çubuk makarna,
5 bardak su,
2 su bardağı süt,
1 baş orta boy soğan,
3/4 kahve fincanı un,
3 büyük boy domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası,
1 kahve kaşığı karabiber,
2,5 çorba kaşığı tereyağı,
4 yumurta,
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri,
yeteri kadar tuz.
Yapılışı:
5 bardak su ve yeteri kadar tuz konulan bir tencere kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca, makarnalar kırılmadan içine atılır ve 15-20 dakika kadar haşlanır. Makarnalar iyice yumuşayınca ateşten indirilir ve suyunun süzülmesi için süzgece boşaltılır. Sosu için başka bir tencereye 2,5 çorba kaşığı tereyağı ile ince ince doğranmış soğan konur. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince un katılır ve hızlı hızlı karıştırılarak 2 dakika daha kavrulur. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpildikten sonra, karıştırmaya ara vermeden azar azar ılık süt dökülür. Karışım, hızlı hızlı karıştırılarak koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Bu kıvama gelince domates sosu katılır ve iyice karıştırıldıktan sonra, soğumaması için çok hafif ateşte bırakılır (domates sosu şöyle hazırlanır: domateslerin kabuğu soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük doğrandıktan sonra tencerede 1/2 çorba kaşığı yağla birlikte kuvvetli ateşte pişirilir). Makarnanın suyu iyice süzüldükten sonra, tencereye koyarak ateşe oturtulur. Üzerine sırasıyla 1,5 bardak rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri, domates sosu ve porselen veya cam bir kapta çırpılmış yumurtalar katılır ve iyice karıştırılır. Malzemenin tamamı hafifçe yağlanmış yüksekçe ve 20-22 cm çapındaki bir tepsiye yerleştirilir (bir veya daha çok kalıba da yerleştirilebilir). Tepsi veya kalıp iyice kızdırılmış fırına konur ve sos katılaşıncaya kadar (40 dakika) pişirilir. Fırından alındıktan sonra ,15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlendikten sonra bıçakla tepsi veya kalıbın kenarları sıyrılır, üstüne bir tabak konur ve ters çevrilerek tabağa aktarılır ve servis yapılır.
ML® Milföyde Fırın Makarna için tıklayın
|
FIRINDA DOMATESLI MAKARNA |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2110
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
2,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
350 gr çubuk makarna
16 bardak su
2 bardak süt
1 baş soğan
4 adet yumurta
3.5 çorba kaşığı tuz
3/4 kahve fincanı un
1 kahve kaşığı karabiber
2.5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 bardak rendelenmiŞ kaşar peyniri.
3 adet domates (ya da bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası)
HAZIRLANIŞI
Su ve tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atın. 20 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın. Makarnanın suyunu süzün. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyun. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirin. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edin. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam edin. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökün. Karıştırarak sekiz dakika pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığınız domates salçasını ilave edin. İyice karıştıdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakın. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrayın ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuwetli bir ateşte pişirın. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyun. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katın. Iyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirin. Kızgın bir fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, 15 dakika bekletin.
|
|
FIRINDA DOMATESLI MAKARNA Tarifleri Peynirli Makarna Tarifleri
|
|