Ayıklanmış, yıkanmış ve takoz kesilmiş palamutları tuz ve karabiber ile harmanlayarak bir kenara ayırın. Soğan ve domatesleri çok ince olmayacak şekilde halka halka doğrayın. Limonları sulu kısmı görünecek şekilde kabuklarını soyun ve halka kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin tabanına soğanların bir kısmını dizin. Soğanların üzerine palamutları yerleştirin. Domates dilimlerini, limon dilimlerini ve kalan soğan halkalarını balıkların üzerine dizin. Palamutların üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirin ve zeytinyağı gezdirin. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc81582
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012
2,261 defa indirildi / yazdırıldı
1 kahve fincanı zeytinyağı
4 adet tatlı sivribiber
4 dilim lira gibi limon
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı su
4 adet palamut filetosu (1 santim kalınlığında ve her biri 150'şer gram)
2 adet ortadan kesilmiş defne yaprağı
1) Küçük bir tepsinin dibini zeytinyağı ile yağlayıp balıkları diziniz. Üzerlerine 1'er defne, 1'er sivribiber, 1'er dilim limon koyunuz.
2) Küçük bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırınız. Soğanları 1'er dakika sote yapıp, domatesleri 4'e bölüp ilâve ediniz.
3) 3-4 dakika karıştırarak kavurunuz, tuzunu ilâve edip karıştırdıktan sonra, suyunu ilâve edip karıştırarak 5 dakika kaynatınız.
4) Domatesli suyu bir tel süzgeçten veya makineden geçirerek balıkların üzerine dökünüz ve hemen fırına sürüp 8-10 dakika fırında pişirip servis yapınız.