4-5 adet elma
½ çay bardağı limon suyu
1 çay kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı esmer şeker
Elmaları yıkayın. Yıkadığınız elmaların kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Elma dilimlerini toz tarçın, limon suyu ve şekerle harmanlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin. Pişirme kağıdının üzerine elmaları gelişigüzel koyun. Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında kuruyana kadar (yaklaşık yarım saat) tutun.
Kısa URL: https://ml.md/lc162753
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2022
152 defa indirildi / yazdırıldı
3 çorba kaşığı esmer şeker
100 gram mısır gevreği
1 çay kaşığı tarçın
Yarımşar çay kaşığı zencefil ve toz karanfil
100 gram file badem
4 adet elma
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı süt
Fırın tepsisine 1 çorba kaşığı esmer şeker serpin. Kalan 2 çorba kaşığı esmer şeker, mısır gevreği, tarçın, zencefil ve toz karanfili robottan geçirin. Bademleri de ilave ederek, tekrar robottan geçirin ve başka bir kaba alın. Elmaların kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkarın. İri dilimler halinde doğrayın. Yumurta ve sütü çırpın. Elmaları önce sütlü yumurtaya, sonra mısır gevrekli karışıma bulayıp, esmer şeker serpilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Dilerseniz vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.