Kısa URL: https://ml.md/lc74431
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,683 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg patates
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Kekik
Yarım Çay Kaşığı Fesleğen
Yarım Çay Kaşığı Kişniş
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı biber
Bir tutam tuz
2 diş sarımsak
Patateslerin dışını iyice yıkayın. (Hatta diş fırçası da kullanabilirsiniz. Patateslerin dışı soyulmayacak.) Patatesleri elma dilimi şekliinde doğrayın. Bir kasenin içine rendelenmiş sarımsak, tuz ve tüm baharatları katın. Bu karışımın üzerine sıvı yağ ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Derin bir kapta patatesleri hazırladığınız çeşnili sosa bulayın. Patatesleri yağlı kağıdın üzerine, patatesler birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde yayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında, patatesler kızarıncaya kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc165079
Gönderme Tarihi: 26.May.2022
180 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Öncelikle patatesleri çok iyi yıkayın. Elma dilimleri şeklinde kesip fırın kabına koyup üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip harmanlayın. Sonra da 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.02.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc170704
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2023
334 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz biber
Yarım çay kaşığı Karabiber
2 su bardağı sıvı yağ
Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkayın.
Elma dilimler gibi dilimleyip bir kaba alın.
Üzerine un, tuz, toz biber, karabiber dökün.
Son olarak da hepsini karıştırıp derin bir tencereye yağı koyun.
Yağ kızdıktan sonra patatesleri avuç avuç içine atın.
Kızardıktan sonra yağ çeken bir kağıt havlunun üzerine koyun.