|
|
FIRINDA ERİŞTE |
|
gümüş gondol
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34750
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2009
12,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram hazır erişte
10 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
SALÇASI:
90 gram tereyağı, ya da margarin (4 1/2 çorba kaşığı)
50 gram rende kaşar peyniri (2 kahve fincanı)
200 gram beyaz peynir
300 gram süt (1 1/4 bardak)
4 yumurta
Tuz
Karabiber
1 Bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; kırmadan 350 gram hazır erişte koyarak, erişteler ezik bir şekil almamak şartiyle yumuşakça bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 - 15 dakika haşlamah, yumuşayınca sıcak suyunu dökerek, erişteleri birkaç kez soğuk su ile yıkamalı, sonra da bunların üstlerini iyice kaplayabilecek kadar soğuk su katarak erişteleri su içinde 15 dakika bırakmalıdır.
2 On beş dakika sonra, erişteleri kalın delikli bir. kevgirden geçirmek suretiyle suyunu iyice süzdükten sonra, erişteleri tekrar tencereye almalı ve bunlara, erimiş bir halde 4,5 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, çatalla ezilmiş 200 gram beyaz peynirle, yalnız 1 kahve fincanı rende kaşar koyarak harmanlamalı, hepsini iyice birbirine karıştırmak, sonra da bunları, içi hafifçe yağlanmış 25 - 26 santimetre çapındaki bir tepsiye düzgün şekilde döşedikten sonra, üzerlerini hafifçe bastırman, eriştelerin tepsiye iyice yerleşmesini sağlamalı ve üstlerine kalan 1 kahve fincanı peyniri eşit bir keşilde serptikten sonra tepsiyi bir yana bırakmalıdır.
3 Bundan sonra, küçük bir kaba; 4 adet bütün yumurta kırdıktan sonra, tel, ya da çatalla yumurtaları, 2 dakika kadar dövmeli, sonra bunlara; bir, bir çeyrek bardak soğuk süt katarak her ikisini birkaç kez karıştırdıktan sonra bu yumurtalı sütü, tepsiye döşemiş olduğumuz eriştelerin üstlerine dökmeli ve tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürerek eriştelerin üstleri pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 50 - 60 dakika pişirmeli ve tepsiyi fırından alarak, bunları dörder köşe kesmeli servis yapmalıdır.
|
Fırında Erişte |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64192
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1/2 paket erişte
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çorba kaşığı hardal
Tuz
Erişteyi haşlayıp süzün. Margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine unu ilave edin ve iki dakika daha kavurun, yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın ve ocaktan alın. Eriştenin üzerine sütlü karışımı, kaşar peynirinin yarısını, tuzu ve hardalı katıp karıştırın.
|
Fırında Erişte |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc66513
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2011
3,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. hazır erişte
10 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
4.5 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı rende kaşar peyniri
200 gr. beyaz peynir
1.5 su bardağı süt
4 yumurta
Tuz, karabiber
Bir tencerede 12 bardak su ve 2 silme çorba kaşığı tuz kaynatılır. Kaynayan suya erişteler kırılmadan atılır. Çok ezik bir hal almadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlanır. Suyu süzülür, birkaç kez soğuk suyla yıkanır. Sonra üzerini kaplayacak kadar soğuk suda 15 dakika bekletilir. Kalın delikli süzgeçten süzülen erişteler tekrar tencereye alınır. Erimiş yağ, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve rendelenmiş peynirin yalnız 1 bardağı ve ezilmiş beyaz peynir ilave edilir. İyice karıştınlarak yağlanmış bir tepsiye bastınlarak yerleştirilir. Kalan peynir eşit şekilde üzerine serpilir. Başka bir kapta yumurtalar telle 2 dakika çırpılır, süt ilave edilir tekrar çırpılır ve karışım eriştenin üstüne dökülür. Tepsi orta ısıdaki fırına sürülür ve üzeri pembeleşinceye kadar 50-60 dakika pişirilir. Daha sonra dört köşe parçalara kesilerek servis yapılır.
|
FIRINDA ERİŞTE |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87686
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket erişte
3 kaşık tereyağı
4 yumurta
1 su bardağı rende kaşar
1 bardak süt
Tuz
Erişteyi kaynar suda haşlayınız,. Ufak bir tepsiyi iki kaşık yağ ile yağlayınız. Haşladığınız erişteyi yayarak koyunuz. Diğer tarafta üç yumurtayı çatalla çırpıp, süt içine katınız. Eriştenin üzerine biraz sütlü yumurta gezdirin ve peyniri serpiştiriniz.
Bir kat erişte, bir kat yumurtalı süt, rendelenmiş peyniri döşeyiniz. Kalan sütü ve peyniri de buna boşaltınız.
Daha sonra bir yumurtayı kırarak sadece sarısını alınız. Bunu eriştenin üzerine yayarak tepsiyi fırına sürünüz. Orta hararetteki fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yaparken, eşit miktarlarda kesiniz.
|
|
FIRINDA ERİŞTE Tarifleri Makarnalar
|
|