Kısa URL: https://ml.md/lc20383
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008
2,885 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER (6 Kişilik)
-3 Su Bardağı Pirinç
-3 Çorba Kaşığı Tereyağı
-3 Su Bardağı Et Suyu
-150 gr Kuzu Kuşbaşı
-100 gr İnce Kıyılmış Mantar
-2 Soğan
-2 Domates
-1 Fincan Süt
-1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz
Tart malzemesi:
-2 Su Bardağı Un
-100 gr Margarin
-2 Yumurta
-1 Limon Suyu
-Tuz
HAZIRLANIŞI
Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak. pişirerek pilavı hazırlayın. Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin.
Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin. Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.
Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın. Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin.
Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc76208
Gönderme Tarihi: 30.May.2012
2,547 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 demet taze soğan
1/2 demet nane
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Eti haşlayın. Taze soğanları ve naneyi ince kıyıp fırın kabına döşeyin. Üzerine yıkanmış pirinci dökün. Eti de pirincin üzerine ekleyip tuzunu ayarlayın. Eti haşladığınız sudan iki bardağı pilava ilave edin. Tereyağını küçük parçalar halinde yemeğin üzerine koyun. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derece fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc27054
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr kuzu kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Etin üzerine su konur yumuşayana kadar haşlanır. Yıkanmış fakat suda bekletimemiş pirinç fırın kabına konur. Haşlanan etin üzerine yağ, tuz ve karabiber katılır, karıştırılır ve olduğu gibi pirincin üzerine dökülür. Fırın kabının ağzı folyayla sarılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.