Havucu haşlamak için:
3 adet havuç
1 adet et bulyon
Bolca sıcak su
Fırınlamak için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tepeleme tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Dipsos için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı silme un
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Havuçları soyup uzunlamasına dörde bölüyoruz ve ortadan tekrar kesiyoruz.
Uygun bir tencereye alıp 1 adet bulyon ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dakika haşlıyoruz.
Havuçlarınız inceyse 8 dakika haşlayınız.
Havuçlar haşlanırken sosu hazırlıyoruz.
Uygun bir kasede yoğurt ve mayonezi çırpıp kenara alıyoruz.
Uygun bir tencere yahut derin bir cezvede 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip unu ekliyoruz.
Tereyağı unu çekince sütü ilave edip kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam alan sosa tuz, karabiber ve toz biberi ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
Pişen sosu direkt yoğurt ve mayonez karışıma ekleyip çırpıyoruz.
Sosumuz hazır.Haşlanan havuçları süzüp uygun bir kaba aktarıp, üzerine zeytinyağı ve damak tadımıza göre baharatları ilave ederek harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 200 derece önceden ısınmış fanlı fırının en alttan bir üst katında 15 dakika pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc92575
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013
2,438 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet taze rezene
300 gr havuç
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Tuz
Taze rezeneleri ayıklayıp dilimleyin. Havucun dış kabuğunu sebze soyucu ile soyduktan sonra uzunlamasına doğrayın. Rezene ve havucu kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Isıya dayanıklı fırın kabına sebzeleri sırayla dizin. Üzerlerine küçük tereyağı parçaları aktarıp bir tutam tuz serperek tatlandırın.
Fırına vermeden önce üzerlerine 1 yemek kaşığı dolusu haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.