|
Fırında Ispanak |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160256
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2021
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ıspanak
1/2 kalıp kadar beyaz peynir
5 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı
Peynirin tuz miktarına göre tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar
Dilimlenmiş domates
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz, bir süzgece alıp diriliklerini kaybetmesi için üzerinden kaynar su akıtıyoruz. (bir çaydanlık dolusu yeterli)
Elimiz değecek sıcaklığa gelince avucumuzda fazla suyunu sıkıyoruz, karıştırma kabına alıyoruz.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz ve yuvarlak veya kare borcama kek gibi yayıyoruz.
Üzerine kaşar rendesi serpip dilimlenmiş domates ile süslüyoruz.
180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Fırında Ispanak |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143017
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
667 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet soğan
500 gram ıspanak
4 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 çay kaşığı tuz
Soğanları yemeklik ve sarımsakları da minik minik doğrayın. Ispanakları ince ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya koyarak kızdırın ve üzerine soğanları ekleyerek soteleyin. Ardından tereyağını ekleyin. Soğanlar yumuşayınca sarımsakları ekleyerek sotelemeye devam edin. Ardından ıspanakları da ekleyerek biraz daha soteleyin. Tuzu ekleyerek ocaktan alın. Yumurtayı ve kremayı bir kasede ayrıca çırpın. Ispanaklar ılıklaşınca üzerine bu karışımı da ekleyin ve güzelce karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabının içine ıspanaklı karışımı dökün. Üzerine kaşarları serpin ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırına yerleştirin. 20 dakika pişirin ve üzeri kızarmaya başlayınca fırından alın. Biraz soğumasına izin verdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Fırında Ispanak |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc74432
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram ıspanak
1 baş soğan
3-4 adet yumurta
2 yemek kaşığı yağ
Karabiber
Tuz
1. Ispanaklar ayıklanıp çok bol suda üç dört defa yıkanır. İyice yıkanan ıspanaklar arzuya göre doğranır.
2. Soğan ince ince kıyılarak, yağla birlikte biraz kavrulur. Ispanaklar ilave edilir. Biraz tuz ve karabiber katılarak kavrulur. Sonra bir tepsiye alınır.
3. Yumurta bir fiske tuzla çırpılır. Ispanağın üzerine gezdirilir. Fırına sürülür. Yumurtalar pişince ocaktan alınır. Börek gibi dilimlenerek servis yapılır.
|
Ispanak Fırında |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44112
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg. ıspanak
3 diş sarımsak
2 baş soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
5 adet patates
1 su bardağı tulum peyniri
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
250 gr. taze çiftlik mantarı
Tuz
Karabiber
Ispanağı temizleyip, bol suda iyice yıkayınız. Soğanları ayıklayıp, doğrayın. Dövülmüş sarımsakla birlikte yağda kızartarak pembeleştirin. Soğanların içine ufak ufak doğradığınız ıspanakları atıp beş dakika kadar kavurunuz. Fırın tepsisini yağlayıp, içine ıspanakları yayınız. Patatesleri soyup halka halka kesip, ıspanakların üzerine yerleştirin. Tulum peynirinin yarısını patateslerin üzerine yayınız. Tereyağını eritip içine karıştırarak un katın. Un kavrulup sararmaya başlayınca tuz, karabiber ve kalan peyniri ilave edin. İnce ince doğradığınız mantarlan içine katıp bir süre daha kavurun. Kavurduğunuz bu karışımın içine yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ilave edip, sulu bir sos elde edin. Bu sosu peynirlerin üstüne dökerek, kızgın fırında yarım saat pişirin. Fırından çıkarıp, nane yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak ikram ediniz.
|
Fırında Ispanak |
|
zübeyde tezcan
Aşçı
Kayıt: 10.09.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27154
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2008
2,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. ayıklanmış ıspanak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Tuz
Ayıklanmış ıspanağı incecik kıyın. Soğanı küp doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Ispanağı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ispanaklar kavrulunca, fırın kaplarına paylaştırın. Üzerlerine yumurta kırın. Pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yumurtalar pişinceye kadar tutun.
|
Fırında Ispanak |
|
ZerrinS
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Ege |
Kısa URL: https://ml.md/lc26792
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008
2,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 kilo ıspanak
1 bardak remde kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Ispanak bol suyla bir kaç defa yıkanır. Keskin bir bıçakla ince ince kıyılır. Bir kap içinde yumurtalar iyice çırpılır. Ispanak avuç içinde sıkıla sıkıla bir kaba konur ve yumurtayla karıştırılır. Dibi yağlanmış bir tepsiye iki bardak kaşar rendesi yayılır, üzerine yumurtayla karıştırılmış, ıspanak döşenir. Tekrar üzerine kaşar rendesi konur. Fırına sürülür. 40-45 dakika pişirilir. Sofraya giderken baklava dilimi gibi kesilir, öylece ikram edilir.
|
Fırında Ispanak |
|
rukiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc16399
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. Ispanak
2 Çorba kaşığı sade yağ
5 Yumurta
Tuz
Karabiber
2 Çorba kasığı pirinç
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra bunları kökleriyle birlikte tavada erittiğiniz yağın içine koyun ve bu yağla ıspanakları kavurun. Sonra bunu fırın tepesine düzgün bir şekilde yaydırarak koyun.
Diğer tarafta yumurtaları bir kabın içinde iyice çırpın ve az miktarda haşlayıp soğuttuğunuz pirinci çırptığınız bu yumurtalara katarak karıştırın ve bunu tepsideki ıspanağın üzerine eşit bir şekilde dökün. Üzerine tuzla karabiber de serptikten sonra tepsiyi fırına sürün ve yumurtalar pişinceye kadar tutup sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Ispanak |
|
siyahinci
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc6359
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
3,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 litre süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan kaşar peyniri
1 yemek kaşığı irmik
500 gr. ıspanak
1 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Ispanakları ayıklayıp, yıkayıp ince ince doğrayınız. Tencereye yağ kyup hafifçe kavurunuz. Sütün yarısına irmik katıp, bir iki taşım kaynatınız. Ateşten alıp, alıp soğuyunca 3 yumurtayı, kaşar peynirinin yarısını tuzu karabiberi katıp karıştırınız. Hazırlanan bu karışımı ateşten ıspanağı alınız. Tepsi veya payreks bir kaba boşaltınız. 1 Kaşık yağ, 1 kaşık unu hafifçe kavurup, kalan sütü ileve ederek beşamel salçası hazırlayınız. Hazırladığınız salçayı ıspanakların üzerine dökünüz. Kalan kaşar peynirini de üzerine serpip kabı fırına koyunuz. Üstü hafif pembeleşince fırından alıp servis yapınız.
|
|