Kısa URL: https://ml.md/lc155852
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
350 defa indirildi / yazdırıldı
İçi için:
1/2 kg ıspanak
1/2 demet maydanoz
1 adet iri kuru soğan
1/2 su bardağı yağlı beyaz ve kaşar peynir karışımı
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Krep hamuru için:
3 su bardağı süt
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için:
Bol kaşar peyniri rendesi
Önce içi hazırlayalım. Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun. Yıkanmış ıspanakları irice doğrayıp soğana katın. Maydanozu incecik doğrayıp karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ispanaklar hafif ölünce yemeğin altını kapayın.
Peyniri harca ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapayıp krepleri hazırlamaya başlayın.
Süt, yumurta, un, kabartma tozu ve tuzu mikserle pürüzsüz olana dek karıştırın. Krep tavasına az sıvı yağ dökün. Sıvı krep hamurunu kepçeyle tavaya boşaltıp yayın. Krepleri arkalı önlü pişirin. Yaklaşık on adet krep çıkacak.
Fırını 180 derece ayarlı açın. Kreplerin bir kenarına hazırladığımız ıspanaklı içten koyup rulo veya üçgen şeklinde dürün ve fırın kabına yerleştirin.
Kreplerin üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpin ve tepsiyi ısıtılmış fırına sürün. Kaşarlar kızarınca çıkarıp sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc90364
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2013
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
3 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
10 adet yeşil soğan sapı
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
Soğanı yemeklik doğrayıp margarinde kavurun. İçine küçük doğranmış ıspanakları ilave edip biraz daha soteledikten sonra tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve soğutun.
Derin bir kasede krep için malzemeleri karıştırıp mikserde çırpın.
Biraz sanayağla tavada kızdırdıktan sonra bir kepçe krep harcından döküp tavayı sağa sola oynatarak tavanın her tarafına yayılmasını sağlayıp arkalı önlü pişirin ve diğer harca aynı işlemi uygulayın.
Yeşil soğan saplarını yıkayıp sıcak su dolu bir kabın içinde 4-5 dk bekletin.
Soğuyan ıspanaklı harca kaşar peynir rendesi ekleyip karıştırın.
Kreplerin her birine ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve taze soğan sapı ile bağlayıp fırın tepsisine dizin ve diğer kreplere aynı işlemi uygulayın.
Üzerine kaşar peynir rendesi serpip 180 derece fırında kaşar peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.