|
|
Fırında Kapuska |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44114
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ufak bir lahana
125 gr. katı yağ
3 orta boy soğan
250 gr. kuşbaşı dana eti
Tuz, salça, kırmızı ve tane karabiber, yeterince tuz
YAPILIŞI:
Önce çok ince kıyılmış soğanı, eritilmiş katı yağ içinde bir güzel kavurunuz. Soğanları sararmaya yüz tutunca, kuşbaşı doğranmış eti ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediniz. Tabii, tencerenin içine bir miktar tane karabiber ile yeterince tuz katınız. Yarım bardak su ilave edip, için için etin pişmesini bekleyiniz. Etler pişe dursun, şimdi lahanayı hazırlamaya başlayınız. Önce yaprakları tek tek yıkayıp, ince ince kıymak gerek. Bu kıyılmış yaprakları salçalı etin üzerine koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatınız. Herkes acı sevmez, sevenler için, parçalanmamış kuru acı kırmızı biberi bütün olarak lahanaların üzerine bir güzel yerleştiriniz. Kapuskanın salçalı etini yarım saat, lahanaları ilave ettikten sonra da bir saat pişiriniz. Pişerken tencerenin kapağını sadece bir kere, suyuna bakmak için açınız. Gerekirse sıcak su ilave ediniz. Sonra kaşıkla karıştırınız. Kapuskanızı düz bir fırın tabağına alın yedi-sekiz dakika fırında tutun. Servise hazır.
|
Fırında Kapuska |
|
zaman
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc136289
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2018
600 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
1 adet lahana (800 gr)
Mercanköşk
1 soğan
Sotelemek için yağ
400 g kıyma
250 gr uzun taneli pirinç
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 litre et suyu
200 ml taze krema
100 gr rendelenmiş peynir
Lahanayı dörde bölüp sapını çıkarın.
İçinde mercanköşk bulunan tuzlu suya daldırın.
Soğanı soyup ince ince doğrayın ve çokaz yağla hafifçe kızartın. Ardından kıymayı ve uzun taneli pirinci ekleyip sote edin; tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin.
Et suyunu ilave edip 20 dakikakapalı bir kapta kaynamaya bırakın.
Lahanaları pirinç ve kıyma karışımıyla birlikte kaba dizin.
En üste kremayı ilave edip bunun da üzerine peynir serpin.
Fırında 35 dakika pişirin.
|
|
Fırında Kapuska Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|