|
Fırında Karışık Sebze |
|
feyza 15
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc140619
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2019
1,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.takvim.com.tr
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
4-5 diş sarmısak
5 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 dal taze kekik
Tüm sebzeleri yıkayıp halkalar halinde kesin. Patlıcanları acılıklarının gitmesi için tuzlu suda 10 dakika bekletip sudan geçirin. Kurulayıp kenara alın. Bir fırın kabına sebzeleri karışık olarak yerleştirin. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Kıyılmış sarmısak serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|
Fırında Karışık Sebze |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171000
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 4 Adet
Riviera Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Dereotu 0.5 Demet
Karabiber 1 Tutam
Biber Çarliston 3 Adet
Kırmızı Biber 3 Adet
Havuç 4 Adet
Sarımsak 4 Diş
Taze Soğan 4 Adet
Soğan 2 Adet
Fırın tepsisine COOK yağlı pişirme kağıdını serin. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Kabak, havuç, taze soğan, kırmızı ve yeşil çarliston biberleri kalın kalın doğrayarak tepsiye yayın. Rendelenmiş sarımsağı, ortadan 4'e veya 6'ya bölünmüş soğanları da ilave ederek, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine minik minik doğranmış dereotu ilave edin. Arzu edilirse, sebzelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilerek de servis yapılabilinir.
|
Fırında Karışık Sebzeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177562
Gönderme Tarihi: 01.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kuru kekik veya taze kekik yaprakları (isteğe bağlı)
Fırını 200°C'ye önceden ısıtın.
Sebzeleri yıkayıp temizleyin. Patates, havuç, kabak ve patlıcanı jülyen şeklinde doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde dilimleyin. Biberleri uzunlamasına dilimleyin.
Bir fırın tepsisine doğradığınız sebzeleri ve soyulmuş sarımsakları ekleyin.
Üzerlerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik serpin. Sebzeleri iyice karıştırın ve tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Arada bir karıştırarak pişirme süresini kontrol edin.
Pişen sebzeleri fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Karışık Sebze Kızartması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173691
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2023
103 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patates
Patlıcan
Kırmızı kapya biber
Yeşil biber
İsteğe göre kabak ve havuç
Çok az yağ ve tuz
Karabiber
Tüm malzemeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Bir kaba alın güzelce tuzlayın. Hafifçe yağ ve karabiber gezdirin ve karıştırın. İsteyenler başka baharatlar da ekleyebilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye yayın. 180 derece fırına verip pişene kadar kızartın.
Üzerine domates ya da domates sosu hazırlayabilirsiniz. Kızartma hazır.
|
|