|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc79756
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı kaşar
2 Adet Domates
1 Kg. mantar
50 Gr margarin
Mantarları yıkayıp doğrayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim üstüne domatesleri rendeleyelim ve margarini parçalar halinde tepsiye paylaştıralım,175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim ve rendelenmiş kaşarı fırından mantarları almadan hemen önce eşit miktarda serpelim sıcak olarak servis edelim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.08.2024
|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
mışıl mışıl
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc134469
Gönderme Tarihi: 30.May.2018
892 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. Mantar
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr. Taze Kaşar Peyniri
Tuz
1 adet Limon Suyu
Mantarlar yıkanarak limonlu suda bekletilir. En az yarım saat sonra tencereye konulan yağ ile suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında, biraz fırınlandıktan sonra üzerine kaşar rendesi konularak biraz kızartılır.

|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
seans
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2018
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140965
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2019
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 paket mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 adet çarliston biber
1/2 su bardağı taze kaşar rendesi
Mantarları iyice yıkayıp, köklerini ayırın. Varsa küçük güveç kabına yoksa cam tepsiye dizin. Her birinin içine küçük bir parça tereyağı koyun. Daha sonra çok az tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. İsterseniz biber ve domates ekleyerek daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra baharatları serpin.

|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155172
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
8 adet büyük yassı mantar (temizlenmiş)
1 soğan ( doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
¼ su bardağı yulaf
225 gram doğranmış domates
Yarım tatlı kaşığı acı biber sosu
¼ su bardağı çam fıstığı
¼ su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Çekilmiş tane karabiber
Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Derin olmayan ve mantarları tek sıra halinde dizebileceğiniz boyutta bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Mantarların saplarını kesin, irice doğrayın ve kenara alın (mantarların başlarını bütün olarak tutun). Küçük bir tencerede yağı kızdırın, soğan, sarımsak ve mantar saplarını yumuşayana ve hafifçe rengi değişene kadar kavurun.
Yulafı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Domates ve acı biber sosunu ekleyin, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Mantarları, içleri yukarı bakacak şekilde fırın kabına dizin. İç malzemeyi mantarların içine bölüştürün. Doldurulmuş mantarların üzerine parmesan peynirini ve çam fıstıkları serpin. Mantarlar yumuşayana ve üstleri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayıp sıcak olarak servis edin.

|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157403
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr kültür mantarı ya da ızgaralık mantar (1 paket)
1 su bardağı taze kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
Mantarları yıkayıp saplarını çıkartın (silerek de kullanabilirsiniz).
Borcama ya da tepsiye saplarını çıkarttığınız mantarları dizin. Tuz ve biber ile lezzetlendirin.
Tereyağı mantarlara paylaştırın. Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika kadar fırınlayın.
Mantarları fırından alın üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini paylaştırın.
Kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.

|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164212
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kültür mantarı (400 gr.)
Bir kaç dilim taze kaşar peyniri
Az tereyağı
Tuz
Karabiber
Öncelikle mantarları alırken taze olmalarına dikkat edelim.
Sonrasında her ne kadar yıkanmaz dense de, ben çabucak sudan geçirip süzgece koyuyorum ve kağıt havlu ile hemen kuruluyorum.
Mantarların sap kısımlarını bir bıçak yardımıyla çıkartıp oyuk kısımlarına tuz ve karabiber ekiyorum.
Ardından ise çukur kısma nohut büyüklüğünde tereyağı koyuyorum.
Bütün mantarlara aynı işlemi uyguluyorum.
Fırın kağıdı serili tepsiye çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştiriyorum. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika tutup, çıkartıyorum.
Mantarlar zaten yumuşamış olacaktır.
Daha sonra üzerlerine kesilmiş kaşarlar (rendelenmiş de kullanabilirsiniz) yerleştirilip 5 dakika daha peynir eriyene kadar fırına veriyorum.
Ilındıktan sonra üzerine istenirse maydanoz konup servis edilir.

|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178653
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024
136 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tereyağı
150 gram kaşar peynir (rendelenmiş)
Tuz
Mantarları temizleyerek kabuklarını soyun.
Bir fırın kabına soymuş olduğunuz mantarları yan yana dizin.
Üzerlerine tuz serpin.
Mantarların her birinin içine bir çay kaşığı tereyağı alarak yerleştirin.
Hazırlamış olduğunuz mantarları 185 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız mantarların üzerine rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpiştirin.
Peynirler kızarıncaya kadar fırında tutun. Bu süre yaklaşık 10 dakika olabilir.

|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178689
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket taze kültür mantarı
Tereyağı
150 gram kaşar peynir (rendelenmiş)
Tuz
Mantarları temizleyerek kabuklarını soyun.
Bir fırın kabına soymuş olduğunuz mantarları yan yana dizin.
Üzerlerine tuz serpin.
Mantarların her birinin içine bir çay kaşığı tereyağı alarak yerleştirin.
Hazırlamış olduğunuz mantarları 185 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız mantarların üzerine rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpiştirin.
Peynirler kızarıncaya kadar fırında tutun. Bu süre yaklaşık 10 dakika olabilir.

|
Fırında Kaşarlı Mantar |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 922 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182878
Gönderme Tarihi: 04.May.2025
95 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 adet büyük kültür mantarı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Maydanoz (süslemek için)
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Mantarların saplarını çıkarın ve içlerini hafifçe oyun.
Tereyağını eritin ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız tereyağlı karışımı mantarların içine sürün.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 10-15 dakika, kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
Üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyerek sıcak servis yapın.

|
|