Kısa URL: https://ml.md/lc2118
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
2,859 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
2 adet derisi alınmış bütün tavuk göğsü
1 su bardağı galete unu
2 adet yumurta
4 dilim kaşar peyniri
tuz
karabiber
kekik
pul biber
az miktarda tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmaması için kontrol ediln böldüğünüz parçayı hamburger ekmeği gibi kesip açın parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük parçalar halinde tereyağı koyun. Yumurtaları çırpın içerisine tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galete ununa bulayın. Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup fırında 20-25 dakika pişirin. Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc119439
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2016
1,506 defa indirildi / yazdırıldı
4-5 adet Patates
5 adet Tavuk Budu
1 adet Soğan
1 tutam Maydanoz
1 çay bardağı Kaşar peyniri rendesi
2 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber
3 yemek kaşığı yağ
Tavuklar suda haşlanır. Soğan yemeklik doğranır. Tencerede hafif kavrulur. Patatesler yarım ay şeklinde kesilerek, soğanlara ilave edilir. Bir bardak tavuk suyu eklenir. Pişince ateşten alınır. Yuvarlak bir fırın kabına tavuklar parçalanarak konur. Patatesler eklenir. Biraz kıyılmış maydanoz, tavuk suyu, tuz, kırmızı biber eklenir. Karıştırılır. Üzerine yağ gezdirilir, bol kaşar peyniri rendesi eklenir. 180°C ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Dilimlenip servis yapılır.