Kısa URL: https://ml.md/lc37677
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2009
2,924 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı
1 su bardağı su
Şeker ve ceviz karıştırılır. Kuru kayısıların içine doldurulur. Tereyağlanmış tepsiye sıkı sıkı dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı ve su gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiirlir. Soğuyunca servise sunulur.
500 g gün kurusu kayısı
2 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
50-100 g tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Kayısıları iyice yıkayın ve bol suda yumuşayıncaya kadar, 1 saat bekletip süzün. Ortaları yarılan kayısıların içine, dövülmüş ceviz içinden 1er çay kaşığı kadar koyup bastırarak kayısıları kapatın. Kayısıları tepsiye aralarında fazla boşluk bırakmadan yerleştirin. Üzerine kalan ceviz içini serpip fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyun. Sıcak fırında, kayısıların üzeri pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika kadar kızartın. Diğer tarafta su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarıp kısık ateşte, şeker iyice eriyinceye ve ha f koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alarak ılık hale gelmesini bekleyin. Şerbeti fırından çıkarılan sıcak kayısıların üzerine gezdirin. Tatlıyı fırında 10-15 dakika daha pişirip alın. Soğuyunca servis yapın.