Kısa URL: https://ml.md/lc140574
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
680 defa indirildi / yazdırıldı
Öncelikle keskin bir bıçak yardımı ile üzerine çizik atın. (Sadece kabuğunu kesmeye çalışın)
Ardından kestiğiniz kestaneleri yıkayın ve içi su dolu bir kabın içerisinde bekletin. bu şekilde kestanenin kabuğu yumuşayacak ve kestaneden daha kolay ayrılacaktır.
Beklettiğiniz kestanelerin suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabukları açılıp renkleri değişene kadar kızartın.
Fırından çıkarttığınız kestaneleri servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc161946
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
Fırında kestane pişirme yöntemi en sık tercih edilen kestane pişirme yöntemidir. Önce kestaneleri yarım saat tuzlu suda bekletin. Sonra geniş kısımlarından çizik atın ve fırın tepsisine dizin. 200 derece fırına sürün. (Fırına yağlı kağıt serebilirsiniz) Ardından yiyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc165528
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2022
286 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo kestane
Isıya dayanıklı bir kase ile su
Kestanelere bir çizik atılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tepsinin içine su dolu kase konup önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Sonra bir beş dakika da susuz pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc171379
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
312 defa indirildi / yazdırıldı
Çizilen kestaneler yıkanıp suda bekletildikten sonra süzülüp kesikli yüzleri yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine dizilir. Daha iyi pişmeleri için kestanelerin üzerine çok az su serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 - 200 derecedeki fırında renkleri değişip kabukları açılıncaya kadar takriben yirmi dakika pişirilir. Kestanelerin kabukları kolayca çıkmaya başladıysa pişmiştir. Birkaç dakika soğuması beklenip kabukları soyulabilir. Lâkin kestaneyi fırında kestane pişirmek yine de fazla kuru ve sert olmasına yol açabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc181016
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2024
15 defa indirildi / yazdırıldı
Kestane
Su
Kestaneleri yıkayın ve temizleyin.
Keskin bir bıçakla her bir kestanenin düz tarafına yatay bir çizik atın. Bu, kestanelerin kabuğunun kolayca soyulmasını sağlar.
Çizik attığınız kestaneleri 15-20 dakika su dolu bir kabın içinde bekletin. Bu, kestanelerin daha yumuşak ve kolay pişmesini sağlar.
Fırını 200°C’ye (fanlı fırın için 180°C) önceden ısıtın.
Kestaneleri fırın tepsisine yerleştirip 20-25 dakika pişirin. Ara ara karıştırarak her tarafının eşit pişmesini sağlayın.
Kestaneleri fırından çıkarıp kabuklarını sıcakken soyun.