Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kahvaltı Tarifleri > Fırında Kestane (5 adet - 11,143 defa bakıldı)

Fırında Kestane


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Cips Tarifleri
Kahvaltı Tarifleri
Kup Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Kestane

adda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc140574
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
680 defa indirildi / yazdırıldı




Öncelikle keskin bir bıçak yardımı ile üzerine çizik atın. (Sadece kabuğunu kesmeye çalışın)
Ardından kestiğiniz kestaneleri yıkayın ve içi su dolu bir kabın içerisinde bekletin. bu şekilde kestanenin kabuğu yumuşayacak ve kestaneden daha kolay ayrılacaktır.
Beklettiğiniz kestanelerin suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabukları açılıp renkleri değişene kadar kızartın.
Fırından çıkarttığınız kestaneleri servis edebilirsiniz.



Fırında Kestane

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161946
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı




Fırında kestane pişirme yöntemi en sık tercih edilen kestane pişirme yöntemidir. Önce kestaneleri yarım saat tuzlu suda bekletin. Sonra geniş kısımlarından çizik atın ve fırın tepsisine dizin. 200 derece fırına sürün. (Fırına yağlı kağıt serebilirsiniz) Ardından yiyebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2022


Fırında Kestane

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165528
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2022
286 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo kestane
Isıya dayanıklı bir kase ile su

Kestanelere bir çizik atılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tepsinin içine su dolu kase konup önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Sonra bir beş dakika da susuz pişirilir.



Fırında Kestane

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171379
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
312 defa indirildi / yazdırıldı




Çizilen kestaneler yıkanıp suda bekletildikten sonra süzülüp kesikli yüzleri yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine dizilir. Daha iyi pişmeleri için kestanelerin üzerine çok az su serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 - 200 derecedeki fırında renkleri değişip kabukları açılıncaya kadar takriben yirmi dakika pişirilir. Kestanelerin kabukları kolayca çıkmaya başladıysa pişmiştir. Birkaç dakika soğuması beklenip kabukları soyulabilir. Lâkin kestaneyi fırında kestane pişirmek yine de fazla kuru ve sert olmasına yol açabilir.



Fırında Kestane

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181016
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2024
15 defa indirildi / yazdırıldı




Kestane
Su

Kestaneleri yıkayın ve temizleyin.
Keskin bir bıçakla her bir kestanenin düz tarafına yatay bir çizik atın. Bu, kestanelerin kabuğunun kolayca soyulmasını sağlar.
Çizik attığınız kestaneleri 15-20 dakika su dolu bir kabın içinde bekletin. Bu, kestanelerin daha yumuşak ve kolay pişmesini sağlar.
Fırını 200°C’ye (fanlı fırın için 180°C) önceden ısıtın.
Kestaneleri fırın tepsisine yerleştirip 20-25 dakika pişirin. Ara ara karıştırarak her tarafının eşit pişmesini sağlayın.
Kestaneleri fırından çıkarıp kabuklarını sıcakken soyun.







Fırında Kestane Tarifleri Kahvaltı Tarifleri



(5 adet Fırında Kestane 11,143 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort