Kısa URL: https://ml.md/lc16392
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
1 Orta boy soğan
3 Çorba kaşığı sadeyağ
1,5 Bardak et suyu
2 Çorba kaşığı salça,
tuz, karabiber.
8 Pırasa
200 gr. Kıyma
2 Fincan süt
2 Yumurta
2 Kahve fincanı rende kaşar veya gravyer peyniri
Bir tencereye yağı koyarak kızdırın ve içine ufak ufak doğradığınız soğanları atarak pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra bu kavrulmuş soğanlara kıymayı ilâve edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Öte yandan pırasaları ayıklayıp doğrayın, tuz ve karabiber ekleyerek yarım saat kadar pişirin. Salçayla et suyunu karıştırarak bunları pırasaların üzerine dökün ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Pırasa ılınınca üzerine rende kaşar peynirini serpin.
Diğer yanda yumurtaları sütün içine kırıp bu karışımı da pırasaların üzerine dökün ve orta ısıdaki fırında kırk beş dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc64378
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
3,029 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
2 kg. pırasa
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kıyma
1/2 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Pırasaların beyaz kısımlarını doğrayın. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Pırasa, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. 20 dakika karıştırarak pişirin ve yağlanmış tepsiye alın. Salçayı suda açıp tepsiye dökün. 200 derece fırında suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılıtın. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yurtaları ve sütü çırpın, tepsiye dökün. Tekrar fırına verip 30-35 dakika pişirin.
Fotoğraf "semazen" tarafından gönderildi. 19.01.2016