|
Fırında Kremalı Patates |
|
Siyah Lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16324
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
4,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kg patates
4 yumurta sarısı
50 gr otlu peynir
100 gr dil peyniri
1.5 su bardağı süt kreması
2 dal taze soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. İnce halkalar halinde dilimleyin. Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları ezin. Otlu peyniri ufalayın. Dil peynirini tel tel ayırın.
Derin bir kapta yumurta sarıları, 1 su bardağı süt kreması, taze soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Bir tatlı kaşığı otlu peynir ile 2-3 tel dil peynirini ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyin, iyice karıştırın.
Fırın kalıbını yağlayıp patates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde kalıba bir sıra dizin. Üzerine bir kat peynirli krema yayın. En üstte patates kalacak şekilde, malzeme bitinceye dek işlemi tekrarlayın. Patates dilimlerinin üzerine 3 kaşık sıvıyağı gezdirin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Ayırdığınız otlu peynir ile dil peynirini bir kaseye alın. Kalan 2 kaşık sıvıyağı ve kalan süt kremasını ekleyip karıştırın. Kalıbı fırından çıkarıp folyoyu alın ve hazırladığınız kremayı üzerine gezdirip kekik serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
lila
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40882
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2009
2,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg patates
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 su bardağı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Tencereye dizip üzerine süt, sarımsak, su, tuz ve defne yapraklarını ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Patateslerin yarısını kevgirle alıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuz serpin. Süt kremasının yarısını gezdirip kaşar peyniri serpin. Kalan patatesleri yerleştirip tekrar tuz serpin. Kalan krema ve kaşar peyniri ile üzerini kaplayın, karabiber serpin.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
cicibebe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69312
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2011
2,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet patates
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı süt kreması
1 su bardağı rende kaşar
Yarım çay kaşığı rende muskat
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
1'er çay kaşığı tuz karabiber
Patateslerin kabuklarını soyun ve neredeyse zar gibi halka halka doğrayın. Bir kaseye doğranmış patatesleri, sütü, kremayı, kaşar peynirin yarısını, baharatları koyun ve karıştırın. Uygun ebatta bir fırın kabının içini, ikiye bölünmüş sarımsağın kesik yüzeyleriyle ovalayın. Tereyağıyla bütün kabı yağlayın ve patatesli malzemeyi içine koyun. Kalan kaşarı üzerine serpiştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. 1 saat sonunda kabın üzerini aluminyum folyo ile kapatıp 15 dakika daha pişirin. Sonra servis yapın.
|
FIRINDA KREMALI PATATES |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74025
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. soyulmuş patates
Tuz
4 çorba kaşığı yumuşatılmış margarin
Karabiber
6 çorba kaşığı süt
6 çorba kaşığı krema
1/2 bardak rende kaşar peyniri
Kabukları soyulmuş olan patatesleri tuzlu suda haşlayın. Sonra suyunu süzerek soğumaya bırakın. Kalın halkalar halinde kesin. Ateşe dayanıklı bir kabı iyice yağlayın. Patatesleri muntazam olarak kabın içine sıra sıra dizin. İlk sırayı dizdikten sonra üzerine 1 çorba kaşığı süt ve 1 çorba kaşığı kremadan hazırlayacağınız karışımı dökün. Aynı şekilde bütün patatesleri dizin. En üste yine sütle krema karışımını dökün. Yine üste bolca tuz, karabiber ve hazırladığınız rende kaşar peyniri serpin. Kızdırılmış fırına sürüp patateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75506
Gönderme Tarihi: 05.May.2012
2,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet orta boy patates
1 paket krema
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı galeta unu
Patateslerin kabuklarını soyun ve incecik halka halka doğrayın.Bir kapta patatesleri, doğranmış sarımsakları, yumurta, galeta unu, krema, kaşar peynirinin yarısını, baharatları koyup karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Patatesli malzemeyi içine koyun. Üzerini aliminyum folyo ile kapatın.180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Daha sonra alüminyum folyoyu çıkarıp kalan kaşar peyinirini üzerine serpiştirin. 15 dakika kadar daha pişirin ve sıcak servis edin.
|
Fırında Patates (kremalı) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc75862
Gönderme Tarihi: 18.May.2012
2,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
Yarım su bardağı süt
1 paket krema
Bir miktar tuz
Patatesleri soyduktan sonra kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Kullanacağınız kabı yağlayın ve patatesleri tuzladıktan sonra kaba dizin. Dizerken çok sıkışık olmamasına dikkat edin, eğimli olarak dizin. Üzerine sütü ve kremayı dökün. 160 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra üzerine ince ince dilimlemiş olduğunuz kaşar peynirini ekleyin ve eriyinceye kadar tekrar fırında bekletin.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
gülenay çakır
Aşçı
Kayıt: 31.08.2015
Mesajlar: 12 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc111252
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2015
1,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
150 gram kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Patatesleri rendenizin ince dilimleme tarafıyla cips dilimleri halinde kesin. Fırın kabına alın ve üzerine diğermalzemeleri karıştırıp dökün. 200 derecede 30 dakika kadar pişmeye bırakın.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
sarı patates
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc114886
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2016
1,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patates
1 paket krema
1 adet muskat cevizi
2 dal taze biberiye
3 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardagı taze kaşar
3 yemek kaşıgı margarin
Öncelikle patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyorum. Sonra incecik dilimler kesiyorum. 1-2 mm'lik dilimler.
Sonra bir kabın içine sarmısakları ve muskat cevizinin yaklaşık yarısını rendeliyorum. Taze biberiye dallarından yaprakları yukarıdan aşağıya doğru çekerek söküyorum, bıçakla biraz kıyıyorum. Tuzu ve karabiberi, en sonunda da kremayı katıp hepsini iyice karıştırıyorum. Eğer kremanız katıysa biraz sütle daha akışkan hale getirebilirsiniz. Sonra bir cam fırın kabının içini yağlayıp, patatesleri kat kat dizmeye başlıyorum. Her katın üstüne de 2-3 kaşık kadar kremalı karışımdan döküyorum. Elimdeki patateslerin hepsi fırın kabına girdikten sonra kalan kremalı karışımı tepesine boca ediyorum ve önceden 180 dereceye ısıttığım fırınıma atıyorum.
Yaklaşık yarım saat kadar piştikten sonra (arada kontrol edebilirsiniz, patateslerin yumuşamasını beklemek gerek) üstüne bütün taze kaşarı yayıp tekrar fırına atıyorum. Kaşar iyice eriyip hafiften kızarmaya başlayınca işlem tamam.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151658
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
361 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet patates
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı süt
2-3 diş sarımsak
Kaşar rendesi
Tuz
Sıvı yağ
Patatesleri soyup orta kalınlıkta dilimleyin.
Fırın kabını yağlayıp patatesleri uçları üst üste gelecek şekilde sırayla dizin.
Süt ve kremayı bir kasede karıştırın.
Sarımsakları ezin.
Kremaya sarımsakları ve tuzu ekleyip patateslerin üzerine dökün.
Yemeği 160 dereceye ayarladığınız fırına verin.
Patatesler pişmek üzereyken üstlerine kaşar rendesini serpin.
Yeniden fırına verin ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
Servis öncesi üzerine biber ya da çeşitli otlar serpebilirsiniz.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43962
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2020
3,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
7 adet orta boy patates
200 ml krema
Taze ya da kuru biberiye
Muskat
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı ince rendelenmiş parmesan ya da eski kaşar peyniri
Patatesleri soyup rende ya da bıçak ile ince ince kesin ve derin bir kaba alın.
Kaba kremayı, biberiyeyi ve ince rendelenmiş muskatı (rendeye 8-9 kere sürmeniz yeterli) ekleyin.
Tuz karabiberi ekleyerek elinizle iyice karıştırın.
Patetes dilimleri yapışık kalmasın her tarafına krema değsin.
Patatesleri 20x20 ebadında kare ya da 22 cm çapında yuvarlak bir fırın kabına patates dilimlerini tek tek dizin.
Kapta kalan kremayı üzerine gezdirin ve 180 derece fırında alt ayarında 25-30 dakika pişirin.
Peyniri patateslerin üzerine dökün ve 15 dakika daha alt-üst ayarında 190 derecede kızartın.
Patatesleriniz servise hazır.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53517
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2020
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
4 adet orta boy patates
125 ml sıvı krema (bir ufak paket)
1 muskat
50 gr parmesan peyniri
50 gr tereyağı
Karabiber
Tuz
Patatesleri dilimleyin ve buharlı fırında 100 derecede 5 dakika yumuşatın.
Buharlı fırın kullanmıyorsanız su dolu tencerede 5 dakika kaynatın. (Patatesler pişmemiş yumuşamamış olacak)
Çıkardığınız patateslerin her tarafını tereyağlayın ve fırın kabına dizin.
Her kat arasına hafif muskat rendeleyin.
Tüm patatesleri dizdikten sonra kremayı hafif çırpın ve patateslerin üzerine dökün.
180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Üzerine rende parmesanı döküp 10 dakika daha pişirin ve servis edin.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155793
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
510 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
1 litre süt
1/2 küçük paket krema
1 su bardağı cheddar peyniri (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 tatl kaşığı tuz
Baharat kesesi için:
1 diş sarımsak
1 tutam biberiye
1 adet defne yaprağı
Patatesleri soyup, ince yuvarlak dilimler kesin.
Sütü bir tencereye boşaltıp, patatesleri, muskatı ve baharat kesesini içine atıp yarım saat düşük ısıda pişirin.
Yarım saat sonra baharat kesesini sütün içerisinden çıkarıp, kremayı ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Süt tıkırdayınca tuzunu da ekleyin ve ocaktan alın.
Patatesleri sütüyle beraber bir fırın kabının içerisine alın.
Dilerseniz üzerine rende parmesan, kaşar, cheddar gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında, 160 derecede 1 saat pişirin.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170997
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023
148 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Eski Kaşar 100 Gram
Ayçiçek Yağı 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Patates 7 Adet
Sarımsak 1 Diş
Yağlı İnek Sütü 1 Litre
Krema 200 Mililitre
Patatesleri soyup, halka halka doğrayın. Fırına dayanıklı cam fırın kabının tabanına sarımsak sürün. Üzerine ayçiçek yağı gezdirin. Dilimlenmiş patatesleri sıra sıra dizin. Üzerine süt, krema ve bir tutam tuz karıştırıp dökün. En üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri serpin. En üste arzuya göre pul kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
|
Fırında Kremalı Patates |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180883
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2024
24 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı süt kreması
1 tutam ceviz rendesi
1 diş ikiye bölünmüş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
İlk olarak patatesleri soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin.
Sütü ve kremayı bir tencerenin içine boşaltın. Sonrasında ise tuz, karabiber, ceviz rendesi ve ikiye bölünmüş olan soğanları ekleyin.
Önce orta ateşte ısınana kadar pişirin sonrasında ise altını kısın.
Tencerenin içine patatesleri ve dikkatli bir şekilde karıştırın.
Sonrasında ise tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.
20 dakikanın sonunda ise tencerenin içindeki sarımsağı çıkarın ve geniş bir fırın kabının içerisine patatesleri ekleyin.
Tencerenin içerisinde kalan sıvıyı da patateslerin üzerine boşaltın.
Ardından rendelenmiş kaşar peyniri her tarafı eşit olacak şekilde dağıtın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat boyunca patatesler yumuşayana kadar pişirin.
|
|