Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > Fırında Krepli Tavuk (2 adet - 8,176 defa bakıldı)

Fırında Krepli Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Krepli Tavuk

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156979
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı




İçi İçin:
2 adet tavuk 600 gr tavuk göğsü
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 avuç bezelye
1 adet kapya biber
2-3 adet yeşil biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Zerdeçal
Krep İçin:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1-2 dal maydanoz
1-2 dal dereotu
Üzeri İçin:
1 paket sıvı krema
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavukları yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Havucu yıkayıp, soyun ve küp küp doğrayın.
Bezelyeleri de sıcak su ile bir tencerede haşlayın.
Tavaya 3-4 yeme kaşığı zeytinyağı koyun.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar biraz pişince havuçları ekleyin.
Biraz çevirip tavukları atın.
Tavuklar suyunu salıp çekmeden, ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyin.
Suyunu çeken tavukların üzerine yeşil biber, kapya biber, tuz, karabiber, zerdeçal, kekik ve bezelyeleri ekleyin.
Yumuşayana kadar pişirin.
Krep için karıştırma kabına, yumurtaları alın ve çırpın.
Üzerine zeytinyağı, süt, kabartma tozu ve tuzu ekleyip çırpın.
Daha sonra unu ekleyin.
Tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
En son ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ilave edin.
Krep hamuru ine olmalı.
Eğer koyu kıvam olmuşsa, azar azar süt ilavesi yapabilirsiniz.
Krepi pişireceğiniz tavanın tam ortasına, bir kepçe krep karışımından koyun.
İki tarafını da pişirin.
Kreplerin arasına, bolca iç harcından koyun.
Yanlarından iki kenarı katlayıp, rulo şeklinde sarın.
Uygun bir fırın kabına dizin.
Kremayı bir kâsede çırpın.
Kreplerin üzerine dökün.
En son rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
190-200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Üzeri kızaran yemeğinizi bir iki dakika dinlendirip, servis edebilirsiniz.



Fırında Krepli Tavuk

ata şenkal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc135008
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018
905 defa indirildi / yazdırıldı




Krep için:
Bir çimdik tuz ve şeker
500 ml. süt
3 adet yumurta
10 yemek kaşığı un
İçi için:
3 adet tavuk göğsü eti
3 adet pırasa, doğranmış
3 sap kereviz, doğranmış
25 gr. un
3 çorba kaşığı yağ
150 ml. tavuk suyu
300 ml. süt
Tuz
Karabiber
Üstü için:
Kaşar rendesi

Öncelikle krep için tüm gerekli malzemeri güzelce çırpıp teflon tavada kreplerimizi hazırlayalım. Fırınımızı 220 derece ayarlayıp önceden ısıtalım. Bir tava içine yaklaşık beş dakika önceden ısıtılmış yağda kesilmiş tavuk etlerimizi kızartalım. Sonra ayrı bir tabağa koyun. Aynı tavada, 3 dakika rengleri hafif esmerleşene dek pırasa ve kerevizi kızartın.Üzerine unu, tavuk suyu ve sütü ekleyin. Koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın. Tavuk etlerini ekliyip baharat ile tatlandırıp kapağını kapatıp 20 dk. pişirin. Bir borcam içine kreplerimizi içine tavuklu karışımı koyarak yerleştirelim.Üstelerine de kaşar peyniri rendeleyip altın kahverengi oluncaya dek yaklaşık 20 dk. pişirelim.







Fırında Krepli Tavuk Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(2 adet Fırında Krepli Tavuk 8,176 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort