|
|
Fırında Krepli Tavuk |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156979
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi İçin:
2 adet tavuk 600 gr tavuk göğsü
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 avuç bezelye
1 adet kapya biber
2-3 adet yeşil biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Zerdeçal
Krep İçin:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1-2 dal maydanoz
1-2 dal dereotu
Üzeri İçin:
1 paket sıvı krema
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavukları yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
Havucu yıkayıp, soyun ve küp küp doğrayın.
Bezelyeleri de sıcak su ile bir tencerede haşlayın.
Tavaya 3-4 yeme kaşığı zeytinyağı koyun.
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar biraz pişince havuçları ekleyin.
Biraz çevirip tavukları atın.
Tavuklar suyunu salıp çekmeden, ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyin.
Suyunu çeken tavukların üzerine yeşil biber, kapya biber, tuz, karabiber, zerdeçal, kekik ve bezelyeleri ekleyin.
Yumuşayana kadar pişirin.
Krep için karıştırma kabına, yumurtaları alın ve çırpın.
Üzerine zeytinyağı, süt, kabartma tozu ve tuzu ekleyip çırpın.
Daha sonra unu ekleyin.
Tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
En son ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ilave edin.
Krep hamuru ine olmalı.
Eğer koyu kıvam olmuşsa, azar azar süt ilavesi yapabilirsiniz.
Krepi pişireceğiniz tavanın tam ortasına, bir kepçe krep karışımından koyun.
İki tarafını da pişirin.
Kreplerin arasına, bolca iç harcından koyun.
Yanlarından iki kenarı katlayıp, rulo şeklinde sarın.
Uygun bir fırın kabına dizin.
Kremayı bir kâsede çırpın.
Kreplerin üzerine dökün.
En son rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
190-200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Üzeri kızaran yemeğinizi bir iki dakika dinlendirip, servis edebilirsiniz.
|
Fırında Krepli Tavuk |
|
ata şenkal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135008
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018
905 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krep için:
Bir çimdik tuz ve şeker
500 ml. süt
3 adet yumurta
10 yemek kaşığı un
İçi için:
3 adet tavuk göğsü eti
3 adet pırasa, doğranmış
3 sap kereviz, doğranmış
25 gr. un
3 çorba kaşığı yağ
150 ml. tavuk suyu
300 ml. süt
Tuz
Karabiber
Üstü için:
Kaşar rendesi
Öncelikle krep için tüm gerekli malzemeri güzelce çırpıp teflon tavada kreplerimizi hazırlayalım. Fırınımızı 220 derece ayarlayıp önceden ısıtalım. Bir tava içine yaklaşık beş dakika önceden ısıtılmış yağda kesilmiş tavuk etlerimizi kızartalım. Sonra ayrı bir tabağa koyun. Aynı tavada, 3 dakika rengleri hafif esmerleşene dek pırasa ve kerevizi kızartın.Üzerine unu, tavuk suyu ve sütü ekleyin. Koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın. Tavuk etlerini ekliyip baharat ile tatlandırıp kapağını kapatıp 20 dk. pişirin. Bir borcam içine kreplerimizi içine tavuklu karışımı koyarak yerleştirelim.Üstelerine de kaşar peyniri rendeleyip altın kahverengi oluncaya dek yaklaşık 20 dk. pişirelim.
|
|
Fırında Krepli Tavuk Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|