Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pirzola Tarifleri > Fırında Kuzu Kolu (5 adet - 197,956 defa bakıldı)

Fırında Kuzu Kolu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Kuzu Kolu

durbaba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65
Şehir: Vezirköprü
Kısa URL: https://ml.md/lc9476
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
3,507 defa indirildi / yazdırıldı




Bu yemek oldukça kolay, fakat çok lezzetlidir. Yalnız etin iyisini bulmak, kıvırcık kuzu etinden almak gerekir. Kasaptan iki veya üç kuzu kolu alınır. Bunlar kasaba, etleri bir birinden ayrılmadan, kemikleri iki veya üç yerinden kırdırılır. Etler, bir tabağa konulan tuz ve karabiber karışımı ile iyice oğulur, sonra uygun büyüklükteki bir tepsiye tek sıra dizilir. Üzerine halka halka ve dilim doğranmış domatesler, sivri biberler konur. Tepsi böylece ve tercihen mahalle fırınına veya evdeki fırına verilir.


Fırında Kuzu Kol

susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc74879
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
5,564 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuzu kol (kemiksiz)
2 çorba kaşığı salça
4 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er tatlı kaşığı kekik ve kimyon
1'er tatlı kaşığı karabiber ve pul biber
1 tatlı kaşığı un
Tuz

Eti iri parçalar halinde kesin. Salça, sarımsak, kekik, kimyon, karabiber, pul biber, tereyağı ve tuzu karıştırın. Etleri bu sosa bulayın. Fırın pişirme torbasının içine un koyun ve sallayarak her yanını kaplamasını sağlayın. Eti torbaya koyup ağzını kapatın. Poşetin üzerine çatalla delikler açın ve tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında bir saat pişirin.


Fırında Kuzu Kolu

turhallı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc136271
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018
803 defa indirildi / yazdırıldı




www.electrolux.com

1,5 kg kuzu omzu, derisi alınmamış
Karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr ince dilimlenmiş kereviz
1 pırasa, dilimlenmiş
1 küçük kutu ince doğranmış domates (400 gr)
250 ml taze krema
2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
Taze biberiye ve kekik

Keskin bir bıçakla deride baklava şeklinde kesikler oluşturun.
Tuz ve karabiberle terbiye edin ve bir kızartma tavasında zeytinyağıyla her tarafını kızarttıktan sonra çıkarın.
Kereviz ve pırasayı bir pişirme tepsisinde çok az yağla pembeleştirin, daha sonra domatesi, kremayı, sarımsak dişlerini, biberiyeyi ve kekiği ekleyin, karıştırın ve eti en üste koyun.
Cihaza verin, 130 dakika pişirin.


Fırında Kuzu Kolu

meryem hanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140295
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
852 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Kuzu kol 1,750 gr
Eritilmiş Kuyruk yağı 200 gr
3 diş sarımsak
1 dal biberiye otu
Kalın yemeklık tuz 6 kğ
Yağlı kağıt
Aliminyum folyo

Kolun içine sarımsakları bıçak yardımıyla yerleştirin. Yağlı kağıdın üstüne erimiş kuyruk yağını sürüp tuzunu ekleyin. Daha sonra kolu üstüne bırakıp bir miktar yağ sürün ve son olarak biberiye otunu üstüne serpiştirip yağlı kağıt ve folyoyu açık kalmayacak şekilde kapatın. Tepsinin tabanına tuzu serin üstüne kuzu kolu yerleştirip açık kalmayacak şekilde kapatın 300 cc'lik fırında 2 saat pişirip bulgur veya pirinç pilavı ile servis edin.



Fırında Kuzu Kol

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145272
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2019
997 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kemikli kuzu kol
2 yemek kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
1 kilogram küçük boy taze patates
2-3 dal biberiye
1 kilogram havuç
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Kuzu etinin üzerini bıçakla çizin.
Tuz ve karabiberi karıştırıp etin her yerine masaj yaparak yedirin.
Patatesleri fırçayla iyice yıkayın ve soymadan ikiye bölün.
Havuçları soyup parmak boyunda doğrayın.
Etin sığabileceği büyüklükte bir fırın kabına patatesleri, havuçları, biberiyeleri ve bütün haldeki sarımsağı yerleştirin.
Sebzeleri tuz, karabiber ve zeytinyağı karışımıyla tatlandırın.
Eti sebzelerin üzerine yerleştirin.
Kürdanların bir ucuna havuç parçaları saplayın, diğer ucunu ete batırın.
Kabın her yerini alüminyum folyoyla kaplayın. Havuçlu kürdanlar sayesinde folyo ete değmeyecek ve hava akışı sağlanacak.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Tepsiyi fırına verip 2,5 saat kadar pişirin. Bu sürenin sonunda etler kemikten ayrılacak hale gelecektir.
Bu sürenin sonunda folyoyu etin üzerinden alın.
Havuçlu kürdanları çıkarıp etin üzerine ufak tereyağı parçaları yerleştirin.
Yeniden fırına verip kızarması için 20 dakika daha pişirin. Kuzu tandırınız hazır.







Fırında Kuzu Kolu Tarifleri Pirzola Tarifleri



(5 adet Fırında Kuzu Kolu 197,956 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort