Kısa URL: https://ml.md/lc111627
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2015
3,571 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket fırın makarnası
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar maydonoz
Tuz
Pulbiber
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
İlk olarak makarnayı haşlayın. O haşlanırken tavada margarinle soğanı pembeleştirin, kıymayı ekleyip kavurun. Salçasını koyup biraz çevirip altını kapatın.
Tuzunu ve maydanozunu ilave edip karıştırın.
Tepsiye makarnanın yarıdan biraz fazlasını koyun, alt taraf ince olmamalı.Kıymasını üstüne yayın, kalan makarnayı da onun üstüne yayın.
Başka bir tencereye sütü, unu ve biraz tuzu ekleyip muhallebi gibi pişirin. Muhallebinin içine 3 çorba kaşığı kaşar ilave edin.
Kaynayan muhallebiyi 2 dakika kadar karıştırıp altını kapatın.
Tepsideki makarnanın üstüne her tarafı kapanacak şekilde yayın.
220 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
İyice kızarınca ılınmasını bekleyip dilimleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc182982
Gönderme Tarihi: 11.May.2025
83 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket fırın makarna
1 litre süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri (veya dil peyniri)
İç harcı için:
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Geniş bir tencerede makarnayı klasik usulde haşlayın ve süzün.
Tavada zeytinyağında doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Ardından salçaları ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
Maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
Haşlanan makarnanın bir kısmını fırın kabına yayın.
Üzerine hazırladığınız iç harçtan gezdirin.
Kalan makarnayla üzerini kapatın.
Süt ve unu sürekli karıştırarak orta ateşte koyulaşana dek pişirin.
İçine tuz ve rendelenmiş hellim peynirini ilave edin, karıştırarak eritin ve ocaktan alın.
Hazırladığınız sosu makarnaların üzerine eşit şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve dilimleyerek sıcak servis yapın.