|
Fırında Makarna |
|
semra bacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Midyat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156363
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
608 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
Peynirli beşamel sos için:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
Tuz
Muskat - rende
2 su bardağı kaşar peyniri - rende
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri - rende
Fırın makarnayı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp kenara alın.
Başka bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun, yeterince kavrulan unun üzerine sütü ilave edin ve kıvamını bulana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuz ve muskat ile tatlandırın.
Hafif akışkan bir kıvam alan beşamelinizi ocaktan alın ve içerisine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip, peynir eriyene kadar karıştırın.
Daha önceden haşladığınız makarnanızı, bu peynirli beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve bir fırın kabına aktarın.
Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 – 30 dakika kadar pişirin. Fırında makarnayı sıcak servis edin.
|
Fırında Makarna |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166513
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2022
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket çubuk makarna
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Teflon tencerenin içine su, biraz yağ ve tuz koyduktan sonra makarnaları içine atarak haşlayın. Makarnanız pişerken cam bir kaseye 2 adet yumurtayı kırın, 1 su bardağı beyaz peynir rendesi ve 1 su bardağı süt ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Dikdörtgen boyutta bir borcam içerisine pişen makarnalarınızdan alarak bir kat yerleştirin ve hazırladığınız karışımdan biraz dökün. Bu işlemi iki kez daha tekrar edin. Makarnalarınız soslanarak kat kat borcama dizilmiş olacak. En üste kaşar peyniri rendesini her kısıma gelecek şekilde serpiştirin. Borcamı fırına alın ve 170 derecede 20 dakika kadar pişirin. Domates ve maydanoz ile tabağınızı süsledikten sonra makarnanızdan bir kare tabağınıza alıp servis edebilirsiniz.
|
Fırında Makarna |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151932
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2020
464 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/2 adet muskat cevizi
Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır.
|
Fırında Makarna |
|
raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İskenderun Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc155628
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
344 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı soğuk süt
2 adet yumurta sarısı
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
Fırın kabını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Servisi için:
1/4 demet dereotu
Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Spagettiden daha kalın olan fırın makarnaları bütün halde kaynayan suya bırakın.
Fırın makarnaları kaynamakta olan suda 10-12 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz makarnaları, durulamadan tereyağıyla yağladığınız ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Un ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.
Soğuk süt, yumurta sarısı, rendelenmiş muskat cevizi, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz eklediğiniz fırın makarna sosunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Hafif sulu bir kıvam alan sosu, fırın kabına aldığınız haşlanmış makarnaların üzerine gezdirin. Tahta bir kaşık yardımıyla hafif bir şekilde harmanlayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdiğiniz fırın makarnayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle dilimleyerek servis edin.
|
Fırında Makarna |
|
doğu gürbüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2020
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154295
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2020
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
Peynirli beşamel sos için:
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
Tuz
Beyaz biber
Muskat - rende
2 su bardağı kaşar peyniri - rende
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri - rende
Fırın makarnanızı bir tencere içerisinde yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp kenara alın.
Başka bir tencerede un ve tereyağını kavurun, yeterince kavrulan unun üzerine sütü ilave edin ve kıvamını bulana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Tuz, ak biber ve muskat ile tatlandırın.
Hafif akışkan bir kıvam alan beşamelinizi ocaktan alın ve içerisine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip, peynir eriyene kadar karıştırın.
Daha önceden haşladığınız makarnanızı, bu peynirli beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve bir fırın kabına aktarın.
Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 ? 30 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis edin.
|
Fırında Makarna |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157110
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. 1 no'lu makarna
3 çorba kaşığı un
150 gr. kaşar peyniri
2 yumurta sarısı
1 lt. süt
250 gr. margarin
Tuz
Karabiber
Makarna bol su ile haşlanır. Suyu süzülür. Soğuk suya konur. Tekrak suyu süzülür. Bir kap içinde Saııa'nın yarısı ile 3 çorba kaşığı un beraber hafif kavrulur Süt yavaş yavaş ilave edilir. Devamlı yumurta teli ile karıştırılarak pişirilir. Tuzu, biberi konur kaynamaya başlayınca ateşten indirilir. İki yumurta sarısı ilave edilir. İyice karıştırılır.
Elde edilen bu kremanın yarısı 125 gr. erimiş margarin ile suyu süzülmüş makarnaya karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Makarnanın üzeri kremanın yarısı ile örtülür. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
|
Fırında Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160269
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2021
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
Beşamel sos için:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Önce makarnayı tuzlu suda haşlayın.
Makarnanız haşlanırken, başamel sosunuzu hazırlamaya başlayın.
Başamel sos için tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.
Daha sonra makarnanızı süzüp borcama yerleştirin. Daha sonra beşamel sosu üzerine gezdirin.
Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyun.
Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyun ve 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
Fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için demlendirin.
|
Fırında Makarna |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180879
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2024
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sos için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
7 küçük parça tereyağı
Kaşar peyniri
İlk olarak tuzlu suda makarnayı haşlayın.
O esnada sosu için gerekli malzemeleri, bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelecek kadar kaynatın.
Makarna pişince süzüp borcama aktarın.
Ardından üzerinde boş yer kalmayacak şekilde hazırladığınız sosu dökün.
Daha sonra üzerine kaşar peynir rendeleyin.
Son olarak da tereyağını küçük parçalara ayırıp kenarlarına dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra da 15 dakika fırında dinlendirin.
|
Fırında Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc173997
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Ardından süzüp cam tepsiye alın.
Beşamel sosu için tereyağını tencerede eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kavurun.
Daha sonra tuz ve yavaş yavaş sütü ilave edip yoğun bir kıvam alana kadar karıştırın.
Sosunuz koyu kıvam alınca ocaktan alın.
Makarnaların üzerine de beşamel sosu gezdirin.
Üzerine de kaşar peynirini yayın.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerine kızarana kadar pişirin.
|
Fırında Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175929
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2024
173 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı süt
2 su bardağı krema
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Makarnayı tuzlu suda paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Makarnaları tamamen pişirip süzün.
Bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun.
Ardından sütü ve kremayı ekleyin. Sürekli karıştırarak sosu koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırın.
Makarnayı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynir iyice eriyene ve üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
Fırından çıkan sıcak fırın makarnayı, üzerine isteğe bağlı olarak taze doğranmış maydanoz veya fesleğen gibi otlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Fırında Makarna |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179829
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
Üzeri için:
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
İlk olarak beşamel sosu hazırlamak için; Dört yemek kaşığı tereyağı ve iki yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.
Sonrasında ise üç yemek kaşığı unu üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
2.5 su bardağı sütü de sos tenceresine ekleyin ve karıştırın.
Karışımın kıvamı koyulaşana kadar pişirin ve ara ara karıştırmayı unutmayın.
Pişen sosu ocaktan alın.
Tercihinize göre tuz ya da karabiberle tatlandırabilirsiniz.
Ayrı bir tencerenin içerisinde tuzlu su kaynatın ve suyun içerisine makarnayı ekleyin.
Yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin ve ocaktan alıp suyunu süzdürün.
Geniş bir kap içerisinde makarna ve beşamel sosu karıştırın.
Ardından pişireceğiniz fırın kabının içerisine aktarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırında makarnanız hazır!
|
Fırında Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178929
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2024
158 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlk olarak makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz.
Makarna haşlandığı sırada beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Beşamel sosun malzemelerini küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Sonrasında haşlanmış olan makarnanızı süzün ve bir borcama yerleştirin.
Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu makarnanın üzerine dökün. (Kuru bir yer kalmamalı)
Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine ekleyin.
Daha sonrasında ise tereyağını küçük parçalar halinde kesip aralıklar ile kenarlarına ve tam ortasına yerleştirin.
Hazırladığınız makarnanızı180 derece ayarında olan fırınınıza koyun.
Yarım saat kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
|
Fırın Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177531
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 paket kalem makarna
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Öncelikle 1 paket kalem makarnayı diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Beşamel sosu için tencerede tereyağ ve unu hafif kavurun. Üzerine yavaşça sütü ve tuzu ilave edip sürekli karıştırın. Karabiberi ekleyin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp haşlanmış makarnanın üzerine döküp, harmanlayın. Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp, makarnayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Pişmeden 10 dakika önce üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpip, eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
|
Fırında Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178207
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2024
113 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram makarna (istediğiniz türde)
1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
3 diş sarımsak (ince doğranmış veya ezilmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)
Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlanmış makarnayı süzün ve bir kenara alın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Baharatları da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Beşamel sos için; bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun, hafifçe renk alana kadar karıştırın.
Un kavrulduktan sonra azar azar süt ekleyerek topaklanmamasını sağlayarak karıştırın. Koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.
Beşamel sosunuzu isteğinize göre tuz, karabiber ve muskat rendesi ile tatlandırın.
|
|