Kısa URL: https://ml.md/lc134005
Gönderme Tarihi: 11.May.2018
911 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. dilimlenmiş mantar
250 gr. süzme yoğurt
400 gr. rendelenmiş peynir
200 gr. un
3 yumurta
Kıyılmış dereotu
Başlangıçta mantarları yıkayıp kesin. Başka bir kapta hafifçe yumurtaları çırpın unu sonra yoğurdu ekleyin. Mantarları ve kıyılmış deretonuda katın. İyice tüm malzemeyi birleştirin. En son rendelenmiş peyiniride katıp işlemi bitirin. Tereyağlı bir borcama döküp 180 derecede 40-45 dk. pişirin. Sıcak servis edin.
Riviera Zeytinyağı 0.5 Kahve Fincanı
Parmesan Peyniri 1 Su Bardağı
Maydanoz 0.5 Demet
Kırmızı Biber 1 Adet
Sarımsak 5 Diş
Organik Mantar 12 Adet
12 adet orta büyüklükte organik mantarın kabuklarını elde soyun. Mantarların saplarını çıkarın. Diğer tarafta çukur bir kabın içinde 1 adet minik minik doğranmış kırmızı çarliston biber, minik minik doğranmış yarım demet maydanoz, sarımsak rendesi, zeytinyağı ve bir tutam tuzu karıştırın. Çıkardığınız mantar saplarını da minik minik doğrayıp bir kenara ayırın. Hazırladığınız karışımın içine soyulmuş ve sapları çıkarılmış mantarları ilave edip, mantarları bu sosa iyice bulayın ve tercihen yarım saat kadar sosun içinde bekletin. İçine COOK yağlı pişirme kağıdı döşenmiş bir fırın kabına mantarları yerleştirin. İçinde beklettiğiniz kırmızı biberli ve maydanozlu sosu ve bir kenara ayırdığınız mantar sapları ile birlikte teker teker mantarların içine yerleştirin. Son olarak her bir mantarın üzerine rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.