1 paket makarna
250 gr mantar
1 paket krema
½ çay kaşığı pul biber
¼ çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
Muskat
Makarnayı 1 litre kaynar suda yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın.
Mantarları ince ince doğrayın. Sıvıyağ, karabiber ve pul biberi bir tavaya alın. Mantarları tavada 5 dakika kadar kavurun.
Beşamel sosu yapın. Tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Sütü ve rendelenmiş muskatı ekleyip katılaşana kadar çırpın. Katılaşan sosu soğumaya bırakın.
Geniş bir fırın tepsisine makarnanın yarısını alın. Kremanın yarısını tepsiye dökün. Ara kata harç olarak mantarları serpin.
Geri kalan makarnayı mantarların üzerine ekleyin. Kalan kremayı tepsinin üzerinde gezdirin.
Tepsinin üzerine beşamel sosu yayın ve tepsinin üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|