|
Fırında Mücver |
 |
nöbet şekeri
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc102470
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kabak
1 demet taze soğan
3 yumurta
1,5 çay bardağı un
100 gram beyaz peynir
5 dal maydanoz ve dereotu
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
Kabağı rendenin kalın yeriyle rendeleyin. Bir kabın içine suyunu sıkarak alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, taze soğanı, ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Unu bu karışımın içine dökerek çırpın ve bu harcı da az yağlı bir fırın kabına dökün. 200 derecede 20 dakika pişirin. Yanında salatayla servis tabağına dizin.

|
Fırında Kabak Mücver |
 |
dozer
Aşçı

Kayıt: 12.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98188
Gönderme Tarihi: 13.May.2014
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kabak
3 soğan
1 demet dereotu
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı un
2 yumurta
1 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabaklar rendelenir doğranmış dere otu ve soğan eklenir sırasıyla un süt yumurta sıvı yağ tuz karabiber kabartma tozu ilave edilir ve cıvık bir hamur elde edilir fırın tepsisine dökülür üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir fırına verilir.
|
Fırında Mücver |
 |
YOL
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92940
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2013
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
10 dal maydanoz
6 dal taze soğan
2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir
Yarım paket kabartma tozu
Tuz, karabiber
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kabakları kazıyıp rendeleyin ve suyunu sıkın. Derin bir kaba alın. Taze soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Aynı kabın içine 2 adet yumurta, bir buçuk çay bardağı un, yarım çay bardağı zeytinyağı, 100 gram beyaz peyniri karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yoğurup, yapışmaz yüzeyli fırın kabına yayın. 200 derece fırında 1 saat pişirin. Mücveri almaya 10 dakika kala, tepsiyi fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına verip, üzeri kızarana dek fırında tutun. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.
|
Fırında Mücver |
 |
Berat
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72180
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kabak
1 yemek kaşığı beyaz peynir
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Kabağı rendeleyip soğanı ilave ediyoruz. Peynir, un, süt ve yumurtayı da ilave edip karıştırıyoruz. Maydonoz ve yağı da ilave edip tekrar karıştırıp küçük boy borcam yada fırın kabına karışımı yayıyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz.
|
Fırında Mücver |
 |
karadadaş
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.09.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67656
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2011
2,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet büyük boy kabak
1 kâse rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
1 demet taze soğan
2 çay bardağı un
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım demetmaydanoz
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Kabakların kabuğunu kazıyıp çukur bir kabın içine rendeleyin. Taze soğanları ve yeşillikleri ince ince kıyın. Yumurtaları ayrı bir kâsede iyice çırpın. Tüm malzemeyi çukur kabın içine aktarın. Çatalla iyice ezdikten sonra karışımı yağlanmış ısıya dayanıklı camkaba dökün.Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında üstü kızarana dek pişirin.
|
Fırında Mücver |
 |
hacı anne
Aşçı

Kayıt: 09.07.2011
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65608
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011
7,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 orta boy kabak
1 orta boy havuç (haşlanmış)
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4-5 dal taze soğan
3/4 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1,5 çay bardağı un
75 gr. kaşarpeyniri rendesi
(arzuya göre) 100 gr. beyazpeynir veya lor peyniri
tuz, karabiber
1 paket kabartma tozu
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyelim. Rendelenmiş kabakların suyunu bırakması için tuz serpip 5 dk. bekletelim. Tel süzgece alıp sıkarak suyunu süzelim ve bir kaba alıp içine kıyılmış dereotunu, maydanozu, taze soğanı, ezilmiş beyaz-peyniri, yumurtaları, unu, sıvı yağı ve rendelenmiş havucu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştıralım. Fırın kabını margarinle yağlayıp hafifçe un serpelim. Mücver malzemesini fırın kabına alıp yayalım. Mücverin üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında üzerindeki kaşarlar eriyip hafifçe pembeleşene dek pi-şirelim. Mücveri fırından alıp ılıtarak dilimleyip servis yapalım.
Not: Mücveri yaparken kabakları rendeleyip suyunun iyice süzülmesi için 5-10 dk. tuz ekleyip bekletin. Sonra tel süzgece alın. İyice sıkarak suyunu süzün.
|
Fırında Kabak Mücveri |
 |
kıvılcım
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc44233
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2009
2,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
2 adet kabak
4 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz, biber, kızartma yağı
Yumurtaları çukur bir tabağa kırınız. Kabakları rendenin iri gözünden geçirip, avucunuzla suyunu hafifçe sıkınız. (Sulu bırakırsanız mücver hamurunuz cıvık olabilir). Kabağın içine yumurtaları kırıp, soğanı, maydanozu, dereotunu incecik kıyıp ilave ediniz. Zeytinyağını ilave edip, çatalla karıştırın. Yavaş yavaş 4 çorba kaşığı unu yedirip, bütünleştiriniz. Tuzunu ekiniz. Karışım çok sulu olmamalıdır. Yaptığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökerek fırında da pişiriniz.
ML® Kabak Mücveri için tıklayın
Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
|
FIRINDA MÜCVER |
 |
mobil
Aşçı

Kayıt: 18.11.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc43783
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2009
2,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Orta boy kabak
1 Orta boy soğan
1 Çorba kaşığı yağ
4 Çorba kaşığı un
3 Yumurta
Tuz
Karabiber
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
1 Çay kaşığı karbonat
1 Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıdıktan sonra orta rende ile rendeleyiniz ve suyunu süzünüz.
2 Bir tencere bir kaşık yağda kıyılmış soğanı hafif kavurunuz. İçine kabakları atarak 1-2 dakika çeviriniz.
3 Soğuduktan sonra diğer bütün malzemeyi kabağın içine atarak karıştırınız.
4 Kabak harcını yağlanmış fırın tepsisine dökünüz, piştikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
|
Fırında Mücver |
 |
Cankat
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35115
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2009
3,275 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 adet dolmalık biber
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. kaşar rendesi
tuz
karabiber
nane
maydanoz
dereotu
Kabaklar yıkanır, üst kabukları kazınır ince doğranır, diğer malzemelerde ince kıyılır kabaklara ilave edilir. Yağlanmış tepsiye boşaltılan harcın üzerine kaşar rendesi serpilerek fırında pişirilir.
ML® Kabak Mücveri (görsel)
|
Fırında Kabak Mücver |
 |
iksir
Aşçı

Kayıt: 21.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23970
Gönderme Tarihi: 21.May.2008
3,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet sakız kabağı
4 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
2 adet yumurta
100 gr. krem peynir
1 su bardağı un
1/4 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkılır. Taze soğanlar yeşil saplarıyla beraber doğranır. Yumurta, yağ, un ve krem peynir iyice çırpılır. Kabak, soğan ve kıyılmış dereotu karışıma eklenir. Kare veya dikdörtgen bir tepsi yağlanıp karışım içine dökülür. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Dilimlenerek sıcak ya da soğuk olarak yoğurtla beraber servis edilir.
ML® Kabak Mücveri için tıklayın
|
FIRINDA KABAKLI MÜCVER |
 |
bıçak sırtı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20206
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
7,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Orta boy kabak
6-7 Dal maydanoz
6 Yumurta
6-7 Dal dereotu
4-5 Taze soğan
4 Çorba kasığı sıvıyağ
6 Çorba kaşığı un
1 Tatlı kaşıqı tuz
1 Tatlı kaşığı kuru nane
Yumurtaları derin bir kaseye kırıp, ak, sarıya karışacak kadar çarpınız. Rendelenmiş kabak, ince kıyılmış soğan, un, yağ, nane, maydanoz, dereotu ve tuz ilave edip karıştırınız.
Karışımı yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yayıp, orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz. Dilimlere keserek servis tabağına yerleştiriniz.
ML® Fırında Kabak için tıklayın
|
Fırın Mücver |
 |
Jale
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3673
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
3,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Kabak
2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri
1 Adet Yumurta
2 Silme Çorba Kasigi Un
4-5 Dal Dereotu
Rendelenmis kabaga peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek karistirin. Elde ettiginiz karisimi, önceden siviyag ile yaglanmis isiya dayanikli cam bir kaba dökün. 230 derece isitilmis firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin.
Not: Firin mücveri dilerseniz yoğurtla da sunabilirsiniz.
|
Fırında Mücver |
 |
Bayram
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2124
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
100 gr. kaşar peyniri
kuru hane
karabiber
tuz
kırmızı biber
Kabakları iri iri doğrayın diğer malzemelerle harç yapın ve bir tepsiye dökün. Üzerine kaşar rendesi dökün. Fırına verin. Piştikten sonra kare kare keserek servis yapın.
ML® Fırında Mücver için tıklayın
Fotoğraf "Güllü Lokum" tarafından gönderildi. 16.06.2015
|
|