|
Fırında Mücver |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2124
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
100 gr. kaşar peyniri
kuru hane
karabiber
tuz
kırmızı biber
Kabakları iri iri doğrayın diğer malzemelerle harç yapın ve bir tepsiye dökün. Üzerine kaşar rendesi dökün. Fırına verin. Piştikten sonra kare kare keserek servis yapın.
ML® Fırında Mücver için tıklayın
Fotoğraf "Güllü Lokum" tarafından gönderildi. 16.06.2015
|
Fırında Mücver |
|
nöbet şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc102470
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kabak
1 demet taze soğan
3 yumurta
1,5 çay bardağı un
100 gram beyaz peynir
5 dal maydanoz ve dereotu
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
Kabağı rendenin kalın yeriyle rendeleyin. Bir kabın içine suyunu sıkarak alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, taze soğanı, ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Unu bu karışımın içine dökerek çırpın ve bu harcı da az yağlı bir fırın kabına dökün. 200 derecede 20 dakika pişirin. Yanında salatayla servis tabağına dizin.
|
Fırında Mücver |
|
gülabdan
Aşçı
Kayıt: 05.01.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc104143
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2015
2,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
3 yumurta
2 çay bardağı un
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
3 adet taze soğan
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
Kabağı rendeleyip suyunu iyice sıkın ve bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Unu bu karışımın içine aklayıp çırpın ve az yağlı tavaya kaşıkla dökerek iki yüzünü de pişirin. İstenirse ince bir fırın kabına döküp 180 derecede 30 dakika kadar pişirip dilimleyip ikram edin. Yanında salatayla servis tabağına dizin.
|
Fırında Mücver |
|
pamuk kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130218
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2017
1,124 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 adet ortaboy kabak
4 adet yumurta
100 gram beyaz peynir
1 kahve fincanı sıvıyağ
Maydonoz (istediğiniz miktarda)
Taze soğan (istediğiniz miktarda)
Dereotu (istediğiniz miktarda)
1,5 su bardağı un
Nane
Tuz
Karabiber
Kabakları soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkarak karıştırma kabınıza alın. Soğanı,maydanoz, dereotunu ince ince kıyın ve kabağa ekleyin.
Yumurta, elenmiş un, sıvıyağ, baharatlar ve ezilmiş beyaz peyniri karıştırma kabına ekleyin. Güzelce karıştırın. (ben mikserle karıştırdım)
Kare ya da daire şeklindeki borcamı hafifçe yağlayın ve karışımı üzerine boşaltın. İsterseniz susam yada çörekotuda serpebilirsiniz.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Ilık yada soğuk servis yapın.
|
Fırında Mücver |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc134898
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
1,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kabak
100gr peynir
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu
4-5 dal yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 su bardağı un (Kıvamına göre daha fazla ilave edebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Kabakları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Peyniri ezerek ilave ediyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Diğer tüm malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz. Kek kıvamında karışım elde edeceğiz. Daha sonra hafif yağladığınız tepsiye karışımı döküyoruz. Üzerine ayırdığımız 1 yurmurta sarısını sürüp çörek otu serpip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriryoruz.
|
Fırında Mücver |
|
adnan pekel
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc140554
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019
913 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet kabak
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
1/2 su bardağı yoğurt
Fırını 175 dereceye ısıtın.
Kabağı rendenin ince kısmı ile rendeleyerek bir kasenin içine aktarın.
Yumurta, un, kabartma tozu ve diğer malzemeleri ilave ederek tahta kaşık yardımı ile bulamaçtan daha koyu bir kıvama getirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Kaşık yardımıyla top şeklinde yağlı kağıda eşit aralıklarla dizin ve kaşığın tersi ile yassı hale getirin. 175 derece kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin.
|
Fırında Mücver |
|
nurdane
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc153146
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
366 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kabak
4 taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Öncelikle kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Suyunu sıktıktan sonra, rendelenmiş kabakları bir kap içerisine alın. Kabakların üzerine yumurtaları kırın. Önceden rendelediğiniz beyaz peyniri de karışımın içerisine dökün. Kabartma tozunu kabın içine ilave ettikten sonra, azar azar un ekleyerek karıştırma işlemine başlayın. Tuz, karabiber ve pul biberi de karışıma ekleyin, koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Kullanacağınız tepsinin içine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı, kaşık yardımı ile alarak tepsinin içerisine yerleştirin. Kullandığınız kaşık ile harcın kenarlarını ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına, hazırladığınız karışımı atabilirsiniz. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
|
Fırında Mücver |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157646
Gönderme Tarihi: 08.May.2021
381 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
8-9 adet taze soğan
1 kâseye yakın taze nane
1 kâseye yakın dereotu
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Beyaz peynir (miktarı isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
Fırında mücver için kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.
Taze soğanı, naneyi ve dereotunu ince ince doğrayın
Kabaklar, doğradığımız malzemeler ve diğer tüm malzemeleri bir araya getirip iyice çırpın.
Bir tepsiye yağlı kâğıt serip harcı içinde dökün ve 150 derecelik fırında iç dışı pişene kadar pişirin.
|
Fırında Kabak Mücveri |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161107
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021
377 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kabak
2 adet yumurta
Yarım demet dereotu
20-25 adet maydanoz
8-10 adet yeşil soğan
200 gram beyaz peynir ( diyet yapanlar için light olabilir, miktarı da azaltılabilir )
1 çay bardağı un (kıvama göre azalıp eksilebilir )
1 adet kabartma tozu
Yarım kahve fincanı sıvı yağ ( diyette olmayanlar, isteyenler tam doldurabilir )
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzerine serpmek için 250 gr kaşar peyniri
Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın.
Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın.
Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük olsun.
Bütün malzemeleri krep yapıyormuş gibi birleştirin.
Burada önemli olan unun miktarını ayarlamanız. Çok cıvık olmasın ki içini çekerek pişsin.
Fırın kabınızı çok az yağla yağlayın yada pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
Tüm malzemeyi kabınıza boşaltın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınıza sürün.
Kızarmaya başlayınca çıkarıp kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Dileyen sarımsaklı yoğurtla servis edebilir ve dereotu ile süsleyebilir.
|
Fırında Kabak Mücver |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171007
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 6 Adet
Taze Kaşar 100 Gram
Beyaz Soya Unu 3 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Acı Kırmızıbiber 1 Tutam
Dereotu 1 Demet
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 1 Demet
Taze Soğan 5 Dal
Yumurta 2 Adet
Kabartma Tozu 10 Gram
Taze Nane 1 Demet
Kabaklar yıkanıp iyice kuruladıktan sonra rendelenir. Fazla suyu avucunuzun içinde iyice sıkıldıktan sonra çukur bir kaba aktarılır. Yeşillikler temizlenip çok ince kıyıldıktan sonra kabakların içine ilave edilir. Rendelenmiş kaşar peynir de eklendikten sonra tahta bir kaşıkla hepsi karıştırılır.
Tüm malzeme, içine COOK yağlı kağıt serilmiş arzu edilen bir kaba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir.
|
Fırında Mücver |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172811
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
3 adet kabak
2 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Kuru nane
Toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Servis için:
Yoğurt
Sarımsak
Kabaklar alacalı şekilde soyulur ve rendenin geniz ağızlı kısmıyla rendelenir.
Rendelenen kabakların suyu elle güzelce sıkılır, bir kaba alınır.
Üzerine 2 yumurta, un, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, kuru nane, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber eklenir.
Homojen bir kıvam alana dek karıştırılır.
Bu karışım yarım saat kadar dolapta bekletilir.
Bu sürede fırın açılıp ısınmaya bırakılır.
Dolaptan alınan harç yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak şekiller oluşacak şekilde koyulur ve fırına verilir.
Üzerleri hafif kızarınca fırından alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
|
|