|
|
Fırında Oğlak Budu |
|
ihsan baysan
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc115957
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2016
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet oğlak budu
1 ölçü karışık baharat
1 çay kaşığı çili biberi tohumu
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sirke
1 adet kırmızı soğan
1 adet beyaz soğan
2 adet havuç
1 adet limon kabuğu rendesi
1 tutam kekik
1 tutam taze biberiye
1 ölçü bal
Karabiber, rezene tohumu ve tarçınla bir havanın içinde bu baharatları çili biberi tohumu, az miktarda zeytinyağı, bir tutam tuz, ince ince doğranmış sarımsak ve bir kaşık sirkeyle karıştırın. Oğlak etinin üstünde altın rengi bir kabuk oluşmasını isterseniz, biraz bal da kullanabilirsiniz. Son olarak, malzemelerin hepsini macun hâline gelene dek ezin. Bu macunu, etin üstüne iyice yedirin.
Çeşnilendirilmiş eti fırına vermeden, fırını 220 derecede önceden ısıtmak en iyisidir. Fırın ısınırken siz de oğlak budunu hazırlayın. Fırın tepsisinin tabanını, yağla kaplayın ve kalınca doğranmış soğanlarla havuçları tepsinin dibine yayın. Oğlak butlarını, sebzelerin üstüne yerleştirin. Üstlerine rendelenmiş limon kabuğu serpiştirip. Evinizde taze kekik ya da biberiye varsa, etlerin üstüne bunlardan birkaç dal koyabilirsiniz. fırında pişirin servise hazır.
|
Fırında Oğlak Budu |
|
yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc98512
Gönderme Tarihi: 25.May.2014
3,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba tereyağı
2 kilo oğlak budu
2 çorba kaşığı salça
5 adet patates
1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, kekik
3 adet fırın poşeti
Salça, tereyağı ve baharatları birbirine karıştırıp sosunu öncelikle hazırlayın.
Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde dilimleyin.
Gerek etleri, gerekse de patatesleri hazırladığınız sosla kaplayın ve yarım saat kadar bekletin.
Fırın poşetlerinin içine birer kaşık un serpin ve sonra poşetin içi yeterince unla kaplanınca, fazla unu dışarı boşaltın.
Eetleri ve patatesleri poşetlere paylaştırdıktan sonra, poşetlerin ağzını sıkıca bağlayıp, üstlerine bir kaç delik deldikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin. Bu arada etin pişip pişmediğini dikkatlice fırını açıp, etlere çatal batırarak anlayabilirsiniz. Pişen etleri fırın poşetlerinden çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
|
|
Fırında Oğlak Budu Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|