Kısa URL: https://ml.md/lc22803
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı kuru fasulye
200 gr. pastırma
3 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet çarliston biber
2 orta boy domates
Tuz
3 bardak kadar et suyu
Fasulyeleri yıkayıp akşamdan üzerini dört bardak aşacak kadar suya koyun. Ertesi gün fasulyeleri bol suda bir saat kadar haşlayın. Fasulyeleri kevgirde süzün. Bir tencerede yağı eritip pastırmayı sote edin. Bir çorba kaşığı su ilâvesiyle bir dakika kadar pişirin. Piyaz doğradığınız soğanı ilâve edin. 2 dakika kadar kısık ateşte kanştırarak kavurun. Salçayı ilâve edip kavurun. Çarliston biberlerin sap ve çekirdek kısımlarını atıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp zar biçiminde doğrayın. Biberleri ve domatesleri tencereye katıp bir iki dakika kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve et suyunu koyup bir taşım kaynatın. Fırınınızı orta hararette ısıtın. Fasulyeleri tencereye katıp karıştırın. Malzemelerin tümünü fırın kabına aktarın. Kabı fırına sürüp 1-1,5 saat kadar ağır ateşte pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc5473
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,958 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram kuru fasulye
2 adet soğan
Yarım cay bardağı
Mısırözü yağı
1çorba kasığı domates salçası
2adet sivri biber
50 gram pastırma
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kasığı nane
Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun. Üzerine 1 çorba kasığı domates salçası, 2 adet küçük doğranmı biberi ilave edin. Haşlanmış
fasulyeleri de tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız tencereyi fırın kabına boşaltın. Pastırmayı küçük küçük doğrayın, 1 çorba kasığı tereyağını eritin. Pastırmaları içine atıp kavurun. Fasulyelere ekleyin. Tuzum serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin, 1 tatlı kasığı nane ve 1 cay kasığı karabiberi ekleyip servis yapın.