Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt yerleştirilir.
Patatesler kabuklarından soyulur ve yuvarlak şekilde kesilerek uzun uzun dilimlenir (bu sayede patatesler çıtır olmasının yanı sıra daha hızlı pişer).
Bir kabın içine zeytinyağı ve baharatlar ilave edilir.
Patatesler baharatlarla karıştırılır ve tepsiye yerleştirilir (üst üste gelmemesine dikkat edilmeli).
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyulur.
Hazır olduğunda servise sunulur.
Not: Ortalama 30 dakikada patatesler pişer. Ayrıca bu tarif, kabak kızartması ve patlıcan kızartması tarifinde de denenebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc173515
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2023
291 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patates
2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharat Karışımı İçin:
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz
Karabiber
Sarımsak tozu
Kekik
Patatesleri alacalı soyup bir kaba alıyoruz. Üzerine ılık su, karbonat ve tuz ilave ediyoruz, 15-20 dakika bekletiyoruz. Suyu süzüp patatesleri yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartıyoruz. Fırından çıkmaya yakın baharat karışımını patatesler sıcakken ilave ediyoruz.