|
FIRINDA PATATES |
|
altın tas
Aşçı
Kayıt: 08.03.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc48313
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
3,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 kg patates
4 çorba kaşığı margarin
2 soğan (orta)
5 domates (orta)
3 çarliston biber
3 bardak su
biraz tuz
karabiber
kırmızı biber
Patatesler temizlenip soyulur ve yarımşar parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğranır. Bol acıyla yıkanıp süzülür. Öte yandan tencereye yağ koyulup patatesler ilâve edilir. 2 - 3 dakika kavrulduktan sonra bir tepsiye yerleştirilir. Sonra rendelenmiş soğan koyulur ve yağda ölünceye kadar kavrulduktan sonra kıyma ilâve edilir, 4 - 5 dakika kavrulur. Kabukları soyulup minicik doğranmış domatesler ilâve edilir, hepsi birlikte 2 - 3 dakika daha kavrulur. Sonra tuz, biber ve su koyulur. Kaynadıktan sonra tepsideki patatesler üzerine dökülür. Yuvarlak yuvarlak doğranmış biberler de koyulur. Üzerine yağlı kâğıt kapatılır ve orta fırında 20 - 25 dakika fırınlanıp çıkarılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
|
FIRINDA PATATES |
|
yelda özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc26670
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
12 orta büyüklükte patates,
yağlamak için margarin,
tuz,
80 gr. margarin,
2 çorba kaşığı rende kaşer peynir.
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, yıkayın ve kurulayın. 1/2 cm. ince dilimler halinde kesin. Fakat patates alttan bir bütün halinde kalsın. Bunu içinde size kesme kolaylığı olması için patatesi bir kaşığın içine koyup öyle kesmenizi öneririz. Ateşe dayanıklı bir kabı yağlayın. Patatesleri muntazam bir şekilde yerleştirin. Tuz serpin. Herbirinin üzerine yağ parçaları koyun, önceden kızdırılmış fırının orta gözünde 60 dakika pişirin. Pişme süresinin 20.ci dakikasından sonra gidip gelip sürekli olarak margarinle yağlayın. Pişmesinden 5 dakika öncede rende kaşer peynir serpin ve hemen servis yapın.
Not: Hazırlayacağınız bu patatesleri garnitür olarak da kullanabilirsiniz.
|
PATATES FIRINDA |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12575
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2007
3,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Her biri 200 gram gelecek 4 iri patates,
100 gram tereyağı,
yeteri kadar tuz.
Yapımı : Patateslerin kabuklarını soyup bol suda yıkayın ve bezle İyice kurulayın. Sonra her birini ayrı ayrı yaldızlı kâğıda (veya alüminyum yaprağına) sararak fırına sürün. Birbuçuk saat kadar orta ısılı fırında pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kâğıtlarını açmadan servis tabağına koyun. Tereyağı ve tuzla birlikte servis yapın.
|
PATATES FIRINDA |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9992
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
300 gr. kıyma
1 kg. sarı patates
4 çorba kaşığı margarin
2 orta soğan
4-5 orta domates
3 tane çarliston biber
biraz tuz, kara ve kırmızı biber
2-3 bardak su.
Yapılışı:
Patatesleri temizleyip soyun ve yarımşar parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğrayın. Bol suyla yıkayıp süzün. Öte yandan tencereye yağı koyup patatesleri ilave edin. 2 - 3 dakika kavurduktan sonra bir tepsiye yerleştirin. Sonra rendelenmiş soğanı koyun ve yağda ölünceye kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edin 4 - 5 dakika kavurun. Kabuklarını soyup ince ince dûğ-radığmz domatesleri ilave edip, hepsini beraber 2 - 3 dakika daha kavurun. Sonra tuzu, biberi ve suyunu koyun. Kaynadıktan sonra tepsideki patateslerin üzerine dökün. Yuvarlak yuvarlak doğradığınız biberleri de koyun. Üzerine yağlı kâğıt kapayın ve orta fırında 20 - 25 dakika fırınlayıp çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.
|
PATATES FIRIN |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8082
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
3,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
Temizlenmiş patates istenilen şekilde yuvarlanır. Bir kez bol su ile haşlanır ve süzülür, bir miktar kap içine yeteri kadar yağ ve patates konarak fırına sürülür. Arasıra yağla karıştırılır. Böylelikle pişirilir. Arzu edilirse piştikten sonra, domates ya da domates salçası sulandırılarak ilâve edilir. Biraz fırında durduktan sonra çıkarılır. İstenilen yerde kullanılır.
|
Fırında Patates |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc4390
Gönderme Tarihi: 31.May.2006
3,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet patates
4 çorba kasigi tereyağ
1 çay bardagi süt
Yeteri kadar tuz
300 gr. kiyma
2 adet soğan
2 adet yesil biber
1 çay kasigi karabiber
2 adet domates
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesler haslanir. Iyice haslandiktan sonra soyularak ezilir ve süt, erimis tereyağı ve tuz ile karistirilarak püre haline getirilir. Sogan küçük küçük dogranarak biraz yag ile kavrulur. Yesil biber ve domates küçük küçük dogranir ve soğana ilave edilerek domates suyunu çekene kadar kavrulur.
Pürenin yarisi bir tepsiye yayilir ve kavrulmus sebzeler üzerine iyice yayilir. Ardindan pürenin diger yarisi üzerine dökülür ve bir spatula ile yayilir. Orta hararetli bir firinda üzeri pembelesene kadar pisirildikten sonra sicak servis yapilir
|
Fırında Patates |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2127
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta büyüklükte patates
2 adet büyük boy soğan
½ demet maydanoz
2 dilim tavuk göğsü
2 yemek kaşığı salça
Rende kaşar peynir
Pul biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Patatesleri dilimleyip, hafif kızartın. Teflon tavada soğanı ardından tavuk ve salçayı kavurun. Yuvarlak fırın kabına önce patatesleri ardından tavuk karışımını dökün. Biraz su ilave ederek üzerine kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirle süsleyin. 200 derecede 20 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.08.2024
|
Fırında Patates |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2126
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Kaşar rendesi
Patates
1 kg süt
Margarin
Patatesleri halka halka doğrayın, tuzlayıp, yağladığınız bir tepsiye dizin. Araya kaşar rendesi koyup yine bir sıra patates dizin, üzerine küçük parçalar halinde margarin koyun. Bir kilo süt ve üç yumurtayı çırıp tepsiye boşaltın, üzerine biraz daha kaşar rendesi serpip, fırına verin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.05.2024
|
Fırın Patates |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2105
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
4,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr yağsız kıyma
1 kg patates
250 gr kaşar
Yeşil biber
Domates
Soğan
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Kıymayı soğan, yeşil biber, tuz ve karabiberle kavurun. Püre halindeki patatesi elinizde yuvarlayıp, ortasını çukurlaştırın. Çukurlaştırdığınız yere, önceden kavurduğunuz kıymayı koyup, kapatın. Topları, yağlı bir tepsiye dizip üzerine kaşar rendesi serpin ve kızgın fırına verin.
ML® Patates Pilaki için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.01.2024
|
Fırında Patates |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc1966
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
pu biber
kekik
nane
arzuya göre diğer baharatlar
1 adet fırın poşeti
Patateslerin kabukları soyulup arzu edilen şekilde doğranır. Yağ bir kaseye boşaltılır, içine tuz ve baharatlar ilave edilip çırpılır. Bu karışım patateslerin üzerine dökülüp iyice harmanlanır. Fırın poşetine doldurulur. 200 derece ısıtılan fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
ML® Fırında Pastırmalı Patates için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2022
|
Fırında Patates |
|
kültür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc784
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2006
4,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
300 gr. orta yağlı kıyma
2 soğan
2 sivri biber
karabiber
tuz
Patatesler yıkanır, haşlanır, haşlandıktan sonra kabukları soyulur, püre haline getirilir, içine süt, erimiş tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır. İnce doğranmış soğan biraz yağla kavrulur, içine doğranmış biber ve domates eklenir, domates suyunu çekene kadar pişirilir, bir tepsiye pürenin yarısı ve kavrulan sebzeler yayılır, üzerine kalan püre yayılır ve üzeri düzleştirilir. Orta ısılı bir fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.01.2024
|
|