|
Fırında Patates |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167242
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet orta boy patates
Sosu için:
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
Kaşar
Patates miktarına göre baharat miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
Önce sosunu hazırlayalım zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz bir kaba alıp, karıştıralım. Kıvamı sürülebilir olmalı.
Patatesleri soyup ince keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye soyulmuş patatesleri dizelim. Uzerine bıçak ile ince kesikler yapalım(hem enine hem de boyuna olacak şekilde).
Üzerine hazırladığımız sosu yumurta fırçası ile sürelim. Isınmış 190-200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesleri, bir süre sonra çatal batırarak kontrol edelim.
Pişen patateslere, kaşar (rendelenmiş veya ince dilim) ekleyip, tekrar fırına verelim.
Kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim.
|
Fırında Patates |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166239
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı Ayçiçek yağı/zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra eşit büyüklükte kızartma için doğradığınız şekilde doğrayın.
İsteyenler patatesleri elma dilimleri gibi çok kalın olmayacak şekilde doğrayabilir.
Doğradığınız patatesleri derin bir kaba alarak üstüne kekik, tuz ve hazırladığınız yağı ekleyin.
Güzelce karıştırdıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri üzerine dizin.
180 derece önceden ısıttığınız fırına tepsiyi alarak patateslerin yarım saat pişmesini sağlayın.
|
Fırında Patates |
|
ülke
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150714
Gönderme Tarihi: 23.May.2020
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
3 adet orta boy patates
1 paket çüş krema
Parmesan yada eski kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Muskat
Patatesleri ne çok ince ne de çok kalın halkalar halinde dilimliyoruz. Içine muskat rendesi, tuz-karabiber, rende parmesan ve kremayı ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
Bu harcı tekli muffin kalıplarına alıp üzeri açık bir şekilde 250 derece fırında 15 dakika kadar fırınlıyoruz. Çıktıktan hemen sonra tekrar parmesan rendeleyip değirmen karabiber geçebilirsiniz.
|
Fırında Patates |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147369
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2019
537 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 patates
100 gr krem peynir
80 gr kaşar peyniri
2 dilim dana jambon
2 kiraz domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Frenk soğanı
Patatesleri iyice yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fırın kabına yerleştirip 15 dakika fırında pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Enlemesine ortadan ikiye kesin. İçlerini kaşık ile çıkarın ve bir kaseye alın. Kaşar peynirini rendeleyip krem peynirle karıştırın. Dana jambonu küçük doğrayıp ekleyin. Ayırdığınız patates içini ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın ve karışımı patateslerin içlerine doldurun. Kiraz domatesleri ince dilimleyip üzerlerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp üzerine frenk soğanı serpiştirin ve sıcak servis yapın.
|
Fırında Patates |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145221
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2019
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
Patatesleri iyice yıkayıp dilimleyin.
Sıvı yağ, sarımsak, karabiber, tuz ve pul biberi bir kasede iyice karıştırın.
Patatesleri bu karışıma iyice bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Tepsiyi daha sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin ve iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kekik serpin. Sıcak olarak servis edin.
|
Fırında Patates |
|
adnan pekel
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc140553
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019
3,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı
Tuz
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.
|
Fırında Patates |
|
tostos
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.02.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Kacaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136375
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
567 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
1.000 gr orta boy patates
Patatesleri yıkayıp buhar geçirmez bir kaba yerleştirin.
Fırında 50 dakika pişirin.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
|
Fırında Patates |
|
reaksiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134520
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018
668 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Patatesleri ikiye ayrın, tepsiye yerleştirin, üzerime kaşar peyniri ve tereyağ koyun. Maydanoz doğrayın. Tuz ekleyip fırına verin 20 dakika pişirin.
|
Fırında Patates |
|
hatır
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc134514
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018
700 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr donmuş patates
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Tepsinin içine yağlı bir kağıt koyup içine patatesleri yerleştirip fırına koyun.
Sosu için küçük bir kasenin içine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz katıp karıştırın.
Patatesleri fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurdunu döküp servis edebilirsiniz.
|
Fırında Patates |
|
beyhude
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc134432
Gönderme Tarihi: 29.May.2018
714 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet iri patetes
6 adet çarliston yada sivri biber
2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık eritilmiş tereyağ
Sarmısaklı veya sade yoğurt
Tuz
Patetesleri küçük parmak şeklinde doğrayıp yıkayıp süzelim.
Bir borcam tepsinin içine eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı koyalım.
Patetesleri isteğimize göre tuzlayıp tepsinin içine koyalım.
Sayı önemli değil üzerine biberleride dizip, fırına verip 45-50 dakika pişirelim.ara ara kontrol edelim.
Pateteslerin üzeri hafif kızarması lazım,pişince çıkarıp sarmısaklı ya da sade yoğurtla servis yapalım.
|
Fırında Patates |
|
aşçıbaşı fikret
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc123961
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2017
844 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
4 Fırında Patates (her biri yaklaşık190 gr.)
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağını tuz ve karabiberle karıştırın, patatesleri buna bulayın ve bir çatalla birkaç yerinden delin.
Patatesleri cam kaseye yerleştirin, önceden ısıtılmış fırına sürün ve pişirin.
Patatesleri uzunlamasına doğrayın ve tereyağı ile ikram edin.
|
Fırında Patates |
|
Su Nehri
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc117412
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilediğiniz kadar patates
Bir miktar yağ
Temizlenmiş patates istenilen şekilde yuvarlanır. Bir kez bol su ile haşlanır ve süzülür. Bir kap içine yeteri kadar yağ ve patatesler konur ve fırına sürülür. Ara sıra karıştırılır. Bu şekilde birkaç defa pişirilir. Arzu edilirse piştikten sonra, domates veya domates salçası sulandırılarak ilave edilir. Yemek servise hazırdır.
|
Fırında Patates |
|
TemelReis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2012
Mesajlar: 77 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc89039
Gönderme Tarihi: 08.May.2013
2,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesi kızartmak yerine daha lezzetli ve sağlıklı olması için fırında pişirebilirsiniz: Düz dilimler halinde doğranılan patatesler; zeytinyağı, nane, kekik, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilip karıştırıldıktan sonra üzeri kızarana dek pişirilir.
|
Patates Salatası |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74882
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane patates
1 tane soğan
Yarım bağ dereotu
2 tane domates
Bir miktar tuz
Bir miktar nar ekşisi
Bir miktar zeytinyağı
Patatesleri 10 dk kadar haşlıyoruz. Sonra kabuklarını soyup, doğruyoruz. Soğuması için derin bir kaba alıyoruz. Aynı kaba domatesi soğanı derotunu doğrayıp harmanlıyoruz. Tuz ve zeytinyağını ekliyoruz. En son nar ekşisi gezdiriyoruz.
|
Fırında Patates |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74881
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 tane patates
2 tane domates
2 tane soğan
300 gr fileto tavuk
2 tane kabak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
4 kaşık salça
3 kaşık biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Su
Patatesleri soyup doğruyoruz. Domatesleri doğruyoruz. Soğanı ve tavuğu doğruyoruz hepsini tepside harmanlıyoruz tepsinin kenarında domates salçasını, biber salçasını, tuzu karabiberi, kekik ve acı biberi yoğruyoruz ve tepisiye doğradıklarımıza boca ediyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyouz ve suyu ekliyoruz.
|
Fırında Patates |
|
Hüdaverdi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73426
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012
2,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pulbiber
Patatesleri küp küp doğrayın.Yumurtaları çırpın.Yoğurt zeytinyağı un kabartma tozu tuz karabiber ve kırmızı biberi ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın.Fırın tepsisini yağlayıp patatesleri içine dökün. 200C fırında 20 dk pişirin.
|
Fırında Patates |
|
tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71523
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
3 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yemeklik soğan
1 çay bardağı sıcak su
Bir adet soğanı doğrayıp iki tahta kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. İri iri doğranmış sarımsak, bir tutam tuz, domates ve kıymayı birlikte pişirelim. Dört kişilik fırın kabının dibine döşeyelim. Üzerine üç veya dört adet patatesi halka halka doğrayalım. Patateslerin üzerine bir çay bardağı sıcak suyu dökelim. En üste rendelenmiş bir bardak kaşar peynirini serpelim. 180 derecede yarım saat kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
|
Fırında Patates |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc69361
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2011
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
Yarım çay bardağı rende kaşar
8 dal ince kıyılmış dereotu
Yeteri kadar tuz karabiber pulbiber
Patatesleri haşlayın ve suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. İçlerini oyun ve dış kısmına bir fırça ile sıvıyağ sürün. içlerine tuz ve karabiber serpin. Diğer taraftan bir kasede haşlanmış bezelye, kaşar peyniri, dereotu ve pulbiberi karıştırın. Patateslerin içine bu harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Patates |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66869
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze patates
Tuz
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, kekik ve nane
Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayıp, yıkayın. Sonra elma dilimleri gibi doğrayın. Biberleri iri küp doğrayın. Doğranmış patates ve biberleri bir kaba aktarın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu katıp harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye aktarın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
|
PATATES FIRINDA |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53736
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010
3,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ceviz büyüklüğündeki Hollanda tipi patatesleri yuvarlak yuvarlak soyunuz, biraz tuz ve tereyağıyla kuşhaneye koyunuz, kuvvetli ateşte sallayarak biraz kızartıp kapalı olarak fırına sürünüz. Pişince üzerine Tereyağlı Soğuk Salça dökünüz.
Not: Silkerek pişirilmesi gereken yemekler için (patates, makarna v.b. gibi) saplı tencere kullanınız, kolay olur.
|
|