En kolay yemek olarak bilinen tepside tavukpatatesi borcamda da hazırlayabilirsiniz.
Önce soğanları piyaz doğrayın ve ardından borcama alın.
Patatesleri de kızartma yapar gibi ince ince doğrayın ve borcama alın.
Tavuk butlarını da sudan bir tur geçirin ve onu da patatesle soğanın yanına alın. Ardından baharatları, tuzu ekleyin ve güzelce harmanlayın.
Son olarak 1 yemek kaşığı salçayı biraz sıcak suyla açın ve tepsinin üzerine gezdirin. Tepside tavukpatates yemeğini 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc182717
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2025
34 defa indirildi / yazdırıldı
4 tavuk budu
4 adet patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Öncelikle tavuk butlarını yıkayıp derin bir kaseye alın. Yoğurdu, zeytinyağını, tuzu, pul biberi, kekik ve rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Karıştırarak tavukların her tarafını iyice harmanlayın. 1-2 saat marine olmasını bekleyin (isteğe bağlı).
Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin.
Fırın tepsisini yağlayın, patatesleri tepsiye yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Patateslerin üzerine biraz tuz serpin.
Marine edilmiş tavuk butlarını patateslerin üzerine yerleştirin.
Son olarak önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin. Tavuklar kızarıp, patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.