Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fırında Patlıcanlı Köfte


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Patlıcanlı Köfte

hep
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.10.2014
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102689
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2014
2,227 defa indirildi / yazdırıldı




350-400 gr kıyma
5 adet patlıcan
1 adet soğan
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 dilim bayat ekmek içi
5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Köfte baharatı

Patlıcanlar alaca soyulup kalınca dilimlenir ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Yıkanıp kurulandıktan sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirilerek harmanlanır ve bekletilir.
Bu arada kıyma,ekmek içi,rendelenmiş soğan, baharat ve tuz yoğrulur,ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.
Fırın tepsisine bir köfte bir patlıcan bazen de yuvarlak doğranmış domates ve biber konularak dizilir. Üzerine 5 yemek kaşığı tereyağı koyulur.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar tutulur.
Salça bir kase sıcak suyla inceltilir, fırından çıkarılan yemeğin üzerine dağıtılır.
Tepsinin üzeri aliminyum folyo ile kapatılır ve yemek ikinci kez fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.



Fırında Patlıcan Köftesi

AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc71993
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012
2,256 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy patlıcan
1 adet iri çarliston biber
1 demet maydonoz
2 adet orta boy domates
1 adet yumurta
400 gr orta yağlı köftelik kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı Sıvıyağ

Patlıcanları saplarını kesip çizgili soyup 4e bölüyoruz ve küpğ küp doğruyoruz. Patlıcanların acısını alması için bol tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz, çıkarıp iyice suyunu süzüyoruz. Yağdan 1 yemek kaşığı ayırıp kalanını tavada kızdırıyoruz. Patlıcanları 5-6 dk kızartıyoruz.yağını süzdürerek çıakrtıp bir kaba alıyoruz, üzerine ince doğranmış biberi ve maydonuzu, küp doğranmış domatesleri ekliyoruz, baharatlarıyumurtayı ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz. Fırın kabını ayırdıgımız sıvı yağla yağlıyoruz. Hazırladıgımız harcı tepsiye iyice bastırarak yayıyoruz, üzerini domates dilimleriyle süsledikten sonra 175 derecede ısıtılmış fırınada 40-45 dk pişiriyoruz.


Fırında Patlıcan Köfte

Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc41122
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2009
2,679 defa indirildi / yazdırıldı




Adese Restorant - Etlik

Malzemeler:
750 g dana - kuzu karışımı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı ayçiçeği yağı
2 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
4 adet orta boy patlıcan
5 adet domates
4 adet sivri biber
Az miktar ince kıyılmış maydanoz
Az miktar tuz
Az miktar pul biber
Karabiber
Kimyon,
Köfte baharatı
Kekik.

Hazırlanışı:
Dana-kuzu karışımı kıyma derin bir kaba konur ve içerisine rendenin ince yüzüyle çekilmiş soğan ve sarımsaklar, ince doğranmış maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatlar eklenir. Bu karışım derin kap içerisinde iyice yoğrularak bir köfte hamuru elde edilir. Patlıcanlar alacalı biçimde soyularak ortadan ikiye bölündükten sonra iç kısımları oyacak yardımıyla çıkarılır. Hazırlanan patlıcanlar tuzlu suda bir süre bekletilir. Hazırlanan köfte hamurundan ufak parçalar alınarak top şeklinde avuç içerisinde yuvarlanır. Derin ve yayvan bir tavaya yağ konulur ve kızdırılır. Kızan bu yağda köfteler ters düz edilerek kızartılır. Köfteler kızartıldıktan sonra patlıcanların suyu süzülerek kızgın yağa konulur. Ters düz edilerek patlıcanlar da pembeleşene kadar kızartılır. Patlıcanlar da piştikten sonra patlıcanların içerisine daha önce kızartılan köfteler doldurulur ve patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Ayrı bir tavaya az miktar ayçiçeği yağı konulur ve ince doğranmış yeşil biber orta ateşte kavrulur. Kavrulan bibere küp küp doğranmış domatesler de eklenerek domatesler yumuşayıp suyunu bırakana kadar pişirilerek sos elde edilir. Hazırlanan sos fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine dökülür ve 180 derecede 5 dakika kadar suyunu çekmesi için pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


ML® Fırında Kadınbudu Köfte için tıklayın


Fırında Patlıcanlı Köfte

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36588
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,819 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
3 tane Patlıcan
400 gr. Kıyma
2 dilim Ekmek İçi,
1 adet Kuru Soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet Domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Kara Biber, Kimyon

Kıyma; ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurulup, köfteler hazırlanır. Alacalı soyulan patlıcanlar kalın dilimler halinde kesilir. Sıvı yağı kızdırılarak, patlıcanlar şöyle bir çevrilir. Hafifçe rengi dönmüş patlıcanlar tepsiye yayılıp, tuzlanır. Üzerine hazırlanılan köfteler dizilir. Domatesler, biberler ve sarımsaklar zevke göre köftelerin üstüne yerleştirilir. Bir çay bardağı su bir tatlı kaşığı salça ile karıştırılıp, gezdirilir. Bir kaşık tereyağı küçük küçük parçalar halinde serpiştirilir. 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.


ML® Fırında Patlıcanlı Köfte için tıklayın






Fırında Patlıcanlı Köfte Tarifleri Salçalı Köfte Tarifleri



(4 adet Fırında Patlıcanlı Köfte 187,742 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort