|
|
Fırında Pazılı Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109270
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2015
1,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kelebek makarna
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bargağı süt
400 gr pazı
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle makarnanızı 5 su bardağı kaynamış tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Pazınızı temizleyin ve doğrayın. Ayrı bir tencerenin içine başamel sosu hazırlamak için 3 yemek kaşığı margarinle ununuzu kavurun. Üzerine sütü azar azar ekleyin, tuz katın ve muhallebi kıvamında pişirin. Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile temizlenmiş ve ince kıyılmış soğanınızı kavurun. Üzerine doğranmış pazınızı, karabiberi ekleyin ve 2 dakika pişirin. fırın tepsinize kelebek makarnanızı yayın. Üzerine pazılı soğanınızı katın ve karıştırın. en son hazırlamış olduğunuz başamel sosu üzerine dökerek önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Fırında Pazılı Makarna |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36548
Gönderme Tarihi: 17.May.2009
2,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım bağ pazı yaprağı
Tuz
Karabiber
4 adet yumurta
1 subardağı süt
100 gr beyaz peynir veya lor peyniri (arzuya göre)
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnaları haşlayıp suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim. Yarım çay bardağı sıvıyağda, küp doğranmış soğanı pembeleştirelim. Üzerine doğranmış pazı yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. Ayrı bir kapta yumurtaları, 1 su bardağı sütü ve kalan yarım çay bardağı sıvıyağı çırpalım. Bu karışımı, önceden haşlayıp soğuttuğumuz makarnalara ilave edelim. Ardından ezilmiş beyaz peyniri de ilave edip, karıştıralım. Fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Yumurta soslu makarnanın yarısını fırın kabının içine yayalım. Üzerine pazılı harcı yayarak dökelim. En son olarak kalan makarnayı da üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Ilınınca pazılı makarnamayı dilimleyip servis yapalım.
|
|
Fırında Pazılı Makarna Tarifleri Şehriye Tarifleri
|
|