1 baş karnabahar çiçeği bölünmüş
1 adet soğan, ince doğranmış
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı köri tuzu
Zeytinyağı
450 ml. süt
1 adet yumurta
2 adet yeşil soğan, doğranmış
Rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr. peynir, ufalanmış
Tuz
Karabiber
Karnabaharları yıkayıp güzelce çiçeklerine ayırın ve sonra tuzlu limonlu kaynamış suda yaklaşık olarak 10 dk. kadar biraz ağıza gelebilecek kadar haşlayın. Yağlanmış bir borcam içine karnabaharları aktarın. Bir kap içinde yumurta, süt, doğranmış soğanlar, parçaladığınız peynir, un ve baharatları karıştırın. Bu karışımı karnabahar çiçeklerinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında karnabaharları biraz pişirip en son üzerine kaşar rendesi serpip onlarda kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edin.
|