Kısa URL: https://ml.md/lc17295
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2007
2,500 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER (6 KİŞİLİK)
2 kg. uzun ince patlıcan
1 kg. domates
1 demet taze fesleğen
1 yumurta akı
150 gr. parmesan veya kaşar peyniri
250 gr. dil peyniri
1 dal taze biberiye
1 demet nane
Kızartmak için Sıvıyağ.
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyalım. Kalım dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda biraz bekletelim. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayalım. Tuz ve kıyılmış nane ekleyerek koyulaşana kadar pişirelim. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpalım. Yağı kızdıralım, patlıcan dilimlerini çırpılmış yumurta akına bulayıp yağda kızartalım. Kağıt peçete üzerine alarak yağını çektirelim. Küçük bir tavada peynirleri karıştıralım. Bir fırın kalıbına önce domates sosundan birkaç kaşık dökelim, sonra patlıcan dilimlerini dizelim. Peynirli karışımı patlıcanların üzerine döküp biberiye ilave edelim. Malzeme bitene dek sıralama işlemim aynı şekilde sürdürelim. Son sırayı domates sosuyla tamamladıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında bir saate yakın bir sürede pişirelim. Fırından almadan birkaç dakika önce ısıyı 200 dereceye getirelim. Kalıptan çıkarıp birkaç dakika sonra sıcak olarak servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc134300
Gönderme Tarihi: 23.May.2018
960 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr. beyaz peynir
3 adet çekirdeksiz patlıcan
2 yumurta
1 adet soğan
1 fincan yoğurt
1 fincan un
2 fincan sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Bir kaseye yumurtalrı kırınız.
İçerisine yoğurdu ezilmiş peyiniri unu ve yağı rendelenmiş soğanı tuzu karabiberi koyup hepsini iyice karıştırın.
Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak genişliğinde dilimlere kesip fırın tepsisine tabanı kapanacak şekilde dizin.
Üzerine hazırladığımız sosu koyun.
Patlıcan kaldıysa tekrar patlıcan ve sosu koyun.
Tepsiyi orta hararetli fırına koyup açık pembe renkte pişirin.
Fırını kapatıp 10 dakika daha tutup çıkarın. Sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc147311
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019
504 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet bostan patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gram köy peyniri
Tuz
Karabiber
Sos için:
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Süslemek için:
Kurutulmuş kekik dalı
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve bir parmak genişliğinde dilimleyip, yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Fırça yardımıyla üzerlerine zeytinyağı sürüp, karabiber ve tuz serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerlerine küp doğranmış peynir yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler hafif renk değiştirene dek pişirin. Fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Sos için domatesleri rendeleyip üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp peynirlerin üzerine pay edin. Kekikle süsleyip servis yapın.
2 adet patlıcan
1 adet kapya biber
Yarım bağ maydanoz
100 gr süzme peynir
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Patlıcanları soymadan boylamasına ince ince dilimler halinde doğrayın 5 dakika kadar tuzlu suda bekletin yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine tuz karabiber zeytinyağı gezdirerek 200° önceden ısıtırmış fırında kızartın.
Fırından çıkan patlıcanlarınızın üzerine sıcak haldeyken rendelenmiş süzme peyniri, küp küp doğranmış kapya biberi ve ince kıyılmış maydanozu serperek servis edebilirsiniz.