Patatesleri yuvarlak şekilde doğrayıp bor cama yerleştirelim kıymamızı baharatlarımızla harmanlayıp elimizle uzun sekil verip köftemizi hazırlayalım ve köftelerimizi hafifçe kızartıp patateslerimizin üzerine
dizelim. Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış soğan ve domatesleri de ekleyelim son olarak yeşil biberlerimizi de bölüp ekleyelim ve ayrı bir kapta salçalı su yapıp yemeğimizin üzerine dökelim. Dilerseniz en üstüne nane de serpebilirsiniz. Ve 200 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc88529
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
2,169 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kg, kıyma
1 kg. patates
250 gr. havuç
250 gr. yağ.
Yeterince tuz ve karabiberle yuvarlak küçük köfteler hazırlayın. Patatesleri ince dilimler halinde kesin. Havuçları uzun ince parçalar halinde doğrayın. Bir kaşık salçayı yağda eritin. Bir bardak su ilâve ederek 5 dakika kadar önce havuçları pişirin. Bundan sonra patatesleri katıp 10 dakika daha ateşte bırakın. Sonra köfteleri döşeyip bir bardak su ilâve ederek fırına verin.