Kısa URL: https://ml.md/lc69340
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay kaşığı tuz karabiber
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
1 metre aluminyum folyo
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bir baş sarımsağı ortadan ikiye yatay biçimde kesiyoruz. Orta büyüklükte aluminyum folyoyu tezgahın üzerine seriyoruz. Tam ortasına sarımsağı koyuyoruz. Zeytinyağını sarımsağın üzerinde gezdiriyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. Sarımsağı alüminyum folyoyla güzelce sarıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Sarımsağı fırından çıkarıp servis yapıyoruz.
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı zeytinyağı veya bitkisel yağ
Airfryerı önceden 180°C'de ısıtın.
Sarımsak başının en üst kısmını dilimleyin ve üzerine sıvı yağ gezdirin.
Bir yüzeyi alüminyum folyo, diğer yüzeyi ise pişirme kağıdı olan pişirme kağıdı ile sarın.
Airfryer sepetine yerleştirin. 25-30 dakika veya sarımsak çok yumuşak ve altın rengi olana kadar pişirin. Kağıdı açın ve tutacak kadar soğuyuncaya kadar bekletin.
Közlenmiş sarımsak dişlerini çıkarmak için dişlerin altından yukarıya doğru sıkın.
Soslarda, marinelerde, sebzeli veya sarımsaklı ekmeklerde kullanabilirsiniz.